Finaletafel Pokerkampioenschap van Midwoud 19-20. Bron: ONK Poker.nl
Finaletafel Pokerkampioenschap van Midwoud 19-20. Bron: ONK Poker.nl (Foto: )

Geen bijeenkomsten meer... en nu?

Marieke Roggeveen

Afgelast

Veel evenementen en bijeenkomsten zijn voor onbepaalde tijd afgelast in verband met de voorzorgsmaatregelen rond het coronavirus. Overal worden creatieve oplossingen voor bedacht, zoals door de organisatie van het Open Nederlands Kampioenschap Poker (ONK Poker), de Voedselbank Alphen en meerdere kerken.

"Jaarlijks doen ruim 9.000 pokerliefhebbers mee aan het Open Nederlands Kampioenschap Poker," vertelt organisator Mathijs Jonker. "Door het virus zijn in 150 plaatsen alle voorrondes tot 9 april (14 in totaal) geannuleerd.

Alphen a/d Rijn - Het is een zware klap voor de organisatie, maar ook voor alle horecapartners die hun deuren moesten sluiten. "Om het Open Nederlands Kampioenschap Poker toch door te kunnen laten gaan, hebben wij een concept ontwikkeld om de voorrondes online te kunnen houden. Het idee werd getest met gratis online test voorrondes die ruim achthonderd deelnemers trokken.
Zo werd er feedback verzameld, voordat de eerste echte online voorronde werd gehouden die met 180 deelnemers uitverkocht was. Met deze vernieuwde opzet geven wij duizenden pokeraars alsnog een kans om beste amateur pokeraar van Nederland te worden.
Ook komen wij de horeca tegemoet: spelers betalen een verlaagd deelnamebedrag van 7,50 euro, waarvan 1 euro naar de lokale horecagelegenheid gaat waar de voorronde eigenlijk plaats zou vinden. Wij hopen hiermee een kleine bijdrage te kunnen leveren aan de moeilijke tijd die onze partners in het vooruitzicht hebben.”

Voedselbank

De Voedselbank Alphen geeft voedsel uit aan 210 alleenstaanden en gezinnen, bestaande uit ongeveer 500 personen. “Door de sluiting zouden onze klanten zonder voedsel komen te zitten,” verklaart bestuursvoorzitter Dirk van Kampen. “Het bestuur heeft daarom besloten haar financiële middelen aan te wenden om voedselbonnen te kopen of geld te schenken aan haar klanten, zodat deze toch kunnen blijven eten. Onze klanten hebben veel vertrouwen in het feit dat wij hen blijven helpen, zoals we dat al 6,5 jaar gedaan hebben.

De reacties op dit besluit zijn positief, omdat onze klanten daardoor de mogelijkheid blijven houden om zich te beschermen tegen infectie met het virus.
De gemeenteraad neemt deze week een besluit over haar bijdrage aan de oplossing. Als het besluit van de gemeente niet dekkend is, zullen wij de gemeenschap vragen een bijdrage te storten op de bankrekening van de Voedselbank, waarmee we onze klanten kunnen blijven helpen.”

De kerk

Ook de kerken hebben te maken met een ‘ongekende' situatie, zoals ds. Jasper de Koning van de Hervormde Sionskerkgemeente verwoordt. “Het gemeenteleven zoals we gewend zijn, ligt stil. Daar leggen wij ons niet zomaar bij neer. We zijn op zoek naar nieuwe en ‘ongekende’ manieren van kerk-zijn: afgelopen zondag zijn wij begonnen met het live-streamen van diensten. Ook zijn we druk bezig om het pastoraat via andere wegen te organiseren, zodat we in verbinding blijven met elkaar. Via de telefoon of door middel van een wandelingetje in de buitenlucht is en blijft er nog veel mogelijk. Even met elkaar de gedachten ordenen en elkaar bemoedigen is broodnodig. Verder proberen wij de kerk op bepaalde momenten te openen voor mensen die daar behoefte aan hebben. Dat vergt met het oog op de veiligheid nog even wat bezinning, maar er wordt aan gewerkt, zodat de pastorale en diaconale bijstand in de komende tijd ruim voorhanden blijft."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden