Rode Kruis - Noodhulp Hollands Midden klaar om te helpen

Rode Kruis in Hollands Midden klaar om te helpen Het Coronavirus houdt Nederland in zijn greep. 

In het hele land zijn ingrijpende maatregelen van kracht om snelle verspreiding van het virus zoveel mogelijk tegen te gaan. Ook in onze regio zijn er meerdere inwoners besmet met het virus en werken zorgpersoneel en hulpdiensten dag en nacht door om alle mensen te helpen.
Het Rode Kruis in district Hollands Midden staat paraat om hulp te verlenen waar nodig.
We beschikken over een grote groep vrijwilligers die dag en nacht oproepbaar zijn om hulp te verlenen.
Zo hebben afgelopen weekend al enkele vrijwilligers de GGD Hollands Midden ondersteund bij het beantwoorden van telefonische vragen op de infectiepreventielijn.
Vanwege het Coronavirus heeft het Rode Kruis in Hollands Midden ook extra voorbereidingen getroffen.
Zo zijn er pakketten met beschermende kleding verpakt en verdeeld over de verschillende Rode Kruis voertuigen in de regio. Zo kunnen de hulpverleners indien nodig veilig te werk tijdens een inzet.

Ook is er een speciaal DistrictsActieCentrum (DAC) opgericht om de inzet en hulpverlening rondom het Coronavirus te coördineren.
Alle binnenkomende hulpvragen worden door dit team opgepakt en uitgezet onder de lokale afdelingen in Gouda, Bodegraven, Alphen aan den Rijn, Leiden en Katwijk. De vrijwilligers van deze afdelingen komen vervolgens in actie.
De hulpvragen variëren op dit moment van telefonisch contact tot een huisbezoek of even boodschappen doen.

Hulp nodig?
Bel de Rode Kruis Hulplijn Sinds maandag is de Rode Kruis Hulplijn (070-4455 888) geopend voor een luisterend oor, advies en hulpvragen. Ook mensen die hulp nodig hebben omdat ze bijvoorbeeld in quarantaine of thuisisolatie zitten kunnen contact opnemen met de Hulplijn. Voor doven en slechthorenden is er een speciaal Whatsappnummer: 06-57813499.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden