Ondernemer van het Jaar Marco Schuurman van Eyecatcher BV.
Ondernemer van het Jaar Marco Schuurman van Eyecatcher BV. (Foto: )

Ondernemer v/h jaar: Marco Schuurman!

Na een afvalrace stonden donderdagavond drie gespannen eigenaren van Nieuwkoopse ondernemingen op het podium. Wie van hun zou er uiteindelijk als winnaar uit de strijd komen bij de verkiezing ondernemer van het jaar, die de Verenigde Ondernemers Nieuwkoop organiseerde?

Nieuwkoop - Werd het Jannie Man van de Mandarin, het bekende Chinese restaurant in Nieuwkoop? Of misschien wel Henriette Brouwer van de kinderdagverblijforganisatie Polderpret, met haar zeven vestigingen in de regio? Ook was Marco Schuurman van Eyecatcher BV een kanshebber. Zijn onderneming verkoopt allerlei veiligheidsattributen voor het werken op hoogte, bijvoorbeeld op een dak.

De bijeenkomst van de Verenigde Ondernemers Nieuwkoop (VON) was op echt het laatste moment verplaatst van het Trefpunt in Nieuwveen naar ‘t Zwaluwnest in Ter Aar. Ipse de Bruggen cancelde uit veiligheidsoverwegingen de bijeenkomst in het Trefpunt. Dat was wel begrijpelijk, maar nog wel even een dingetje. Het was achter de schermen even spitsroede lopen geweest voor de VON, maar de bijeenkomst was een groot succes.

Voordat de ondernemer van het jaar werd gekozen, werd ‘de pluim van het jaar’ al uitgereikt. Dat is een aanmoedigingsprijs voor een startende ondernemer. Het is een compliment voor innovatief gedrag, dat veel belovend is voor de nabije toekomst. Dit jaar is de pluim gegaan naar de Ter Aarse Daphne Lie, eigenaar van D-LY Koersgericht ondernemen. Zij heeft een methode ontwikkeld om ondernemers de zorgen om hun financiële administratie uit handen te nemen. Een ondernemer wil graag ondernemen en niet ten onder gaan aan allerlei papierenrompslomp. Daphne Lie is in staat om de ondernemer te ontzorgen. Omdat hij weet hoe de vlag er financieel bij hangt, heeft hij toch controle.

Daarna kwam toch eindelijk de verkiezing van de ondernemer van het jaar. Er waren 54 aanmeldingen geweest. De jury had daaruit tien ondernemingen geselecteerd. Van die tien bleven er drie ondernemingen over. Er werden filmpjes vertoond van kinderopvang Polderpret, van het Chinese restaurant Mandarin en van Eyecatcher, een leverancier van valbeveilingssystemen. De deelnemers gaven nog een presentatie van twee minuten presentatie over hun ondernemingen. Daarna kon er door de aanwezigen worden gestemd. Onder het scherp toeziend oog van een notaris werden de stemmen geteld. Presentator John Kroes vroeg de nieuwe burgemeester Robbert Jan van Duijn op het podium te komen voor de bekendmaking. De burgemeester opende de envelop en zei: "De ondernemer van het jaar 2020 is geworden... Marco Schuurman van Eyecatcher BV!" Er volgden felicitaties en bloemen en een bedankspeech van de winnaar. "Ik heb er eigenlijk geen rekening mee gehouden dat ik zou winnen," zei Marco tegen de tweehonderd aanwezigen. Aan de uitdrukking op zijn gezicht kon men zien dat hij blij en beretrots was met deze overwinning!

Door Cees Romijn

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden