Foto:

Transfers

Altijd leuk om te volgen welke spelers nu al te kennen hebben gegeven na dit seizoen te vertrekken bij hun club en voor welke clubs ze voornemens zijn te gaan spelen. Ook interessant is het om te volgen in welke spelers clubs interesse hebben. A

RC gaat, als de afspraken worden nagekomen, gebruik maken van de krachten van Mike Busse (Aarlanderveen), Arjan Ouwendijk (Alphense Boys) en Lilinho Martins da Silva (Alphense Boys). Busse zou zomaar eens de rechtsback van de Racing kunnen worden. Ouwendijk is in mijn ogen een aanwinst als aanvallende middenvelder. Hij weet wat scoren is. Martins is een clubhopper, die bij Alphense Boys geen basisplaats heeft en die ook bij ARC niet gaat krijgen - hoewel trainer Mark Evers wel gecharmeerd lijkt van snelle buitenspelers die een paar man kunnen uitspelen en er vervolgens niets mee doen. Mannen als Ouwendijk en Martins verdienen bij de Boys best een aardige zakcent, maar stappen toch over naar ARC. Het is niet meer vol te houden dat daar geen vergoedingen verstrekt worden.

Van Maurits Splinter gaat afscheid genomen worden. Dat geldt ook voor Amin Ouass en Thom Nouwens, beiden al na één seizoen. Zij hebben kennelijk niet gebracht wat van ze verwacht werd. Vooral voor Nouwens vind ik dat jammer. Het zou me niet verbazen als binnenkort bekend wordt gemaakt als hij voor Aarlanderveen gaat voetballen. Dat zou voor die club echt geweldig zijn.

Bij Alphense Boys gaan dus Martins en Ouwendijk weg, maar ook Wessel Meiring (Sportlust’46), Jessie Vink (SDZ), Bas Van Zoest en Kees Tol. Tol heeft gedaan waarvoor hij werd binnengehaald, namelijk veel scoren, maar kan bij Go Ahead Kampen kennelijk nog meer verdienen. Voor Meiring en Van Zoest staat het nog te bezien of ze bij Sporlust’46 een basisplaats krijgen. Die club haalt elk jaar een groot aantal spelers binnen, maar de meeste daarvan komen op de bank terecht.

Alphense Boys zelf haalt Tim de Rijk terug. Die stapte ooit logischerwijs over naar VVSB, maar komt dus weer voor zijn oude cluppie spelen. En dat is iets om heel blij van te worden. Verder is daar nog weinig spectaculair transfernieuws te vermelden. Noah Barendse is clubloos en Chris Hagi, ooit in de Boys-jeugd, komt van DSO. Vanuit de zaterdagtak komen keeper Daniel Furtak en Donovan Oliviera, ook niet om laaiend enthousiast van te worden.

Alphia gaat enkele heel goede krachten kwijt raken. Killian Bouwhuis bleek echt een spits waaraan de club veel had. Dat was ook te verwachten met zijn ARC-minuten. Bryan de Bruin is echt een heel goede voetballer en Pascal Hellingerwerf is ook een bijzonder nuttige speler. Ze gaan beiden naar CVC Reeuwijk, waar veel spelers naartoe gaan. Kennelijk zit daar een beste sponsor. Volgende week meer.

Door Theo van Egmond

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden