Voorlichtingsavond Burn-out en Depressie Alphen

Op maandag 9 maart vindt in Alphen aan den Rijn een voorlichtingsavond over depressie en burn-out plaats. De bijeenkomst wordt gehouden in de Bron (Troubadourweg 2) en begint om 19.30 uur. Toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.

Een depressie en een burn-out zijn soms moeilijk van elkaar te onderscheiden. Mensen met een burn-out zijn vaak somber en lusteloos, net als mensen met een depressie. Ook kunnen mensen in beide gevallen last hebben van schuldgevoelens. Het verschil is dat een burn-out het gevolg is van langdurige overbelasting, terwijl een depressie ook kan ontstaan zonder dat er sprake is van overbelasting. Verder speelt aanleg bij het ontstaan van een depressie een grotere rol dan bij burn-out.

Tijdens deze voorlichtingsavond vertelt een ervaringsdeskundige hoe het is om een depressie of burn-out te hebben en hoe je hiermee omgaat. Een professional gaat dieper op het onderwerp in, vertelt welk hulpaanbod er is en geeft omgangsadviezen. Voor meer informatie: bel 071-8908888, mail preventie@rivierduinen.nl of kijk op www.rivierduinen.nl/agenda. De avond wordt georganiseerd door GGZ Rivierduinen en Stichting Lumen Holland Rijnland.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden