Heren 1 in nieuw clubtenue
Heren 1 in nieuw clubtenue (Foto: Emil Hoogstad)

De Plas verliest thuis tegen OZV

Zaterdagavond moesten de heren van De Plas het in hun thuisbad De Wel tegen OZV opnemen. Waar de uitwedstrijd eerder dit seizoen nog nipt gewonnen werd moest De Plas het onderspit delven met 8-13. Na de goede eerste seizoenshelft van De Plas waarin 6 van de 11 wedstrijden gewonnen werden kennen de heren een moeizame start van de tweede seizoenshelft waarin alle 5 wedstrijden tot nu toe verloren gingen.

In de eerste periode kwam De Plas na 4 minuten op voorsprong door een doelpunt van Thijs Valstar, OZV kwam daarna heel snel terug door in 4 aanvallen op rij 4 doelpunten te scoren. Greig Bannatyne wist in de slotseconden van de eerste periode nog de 2-4 te scoren en de aansluiting te behouden voor De Plas.

Nadat OZV in de tweede periode de 2-5 wist te scoren kwam De Plas terug tot 4-5 door een snoeihard afstandsschot van Janko van den Haak en een subtiele boogbal van Greig Bannatyne. OZV scoorde de tweede periode nog tweemaal, uit een strafworp en een man-meer situatie. Vlak voor het einde van de tweede periode wist Emil Hoogstad nog te scoren, 5-7.

Na de helftwissel waren de heren van De Plas niet scherp, ondanks 2 uitsluitingen bij OZV en een strafworp wisten de heren niet te scoren. OZV daarin tegen wist begin derde periode de 5-8 te scoren, Emil Hoogstad maakte nog wel de 6-8, maar OZV liep daarna verder uit door tweemaal te scoren. Eind derde periode maakte John van Wijk nog wel de 7-10 voor De Plas. In de vierde periode wist OZV nog driemaal te scoren voordat Lars van der Voorn namens De Plas nog wist te scoren, eindstand 8-13.

Ondanks het verlies zien de heren van De Plas wel een stijgende lijn in het niveau van hun spel en kijken ze vol vertrouwen uit naar de volgende wedstrijd: Zaterdag 29 februari om 20.00u tegen WZK in het Sterrenbad te Wassenaar.

De heren van De Plas willen de hoofdsponsor van de vereniging, Verdonk woning- en projectinrichting, bedanken voor de nieuwe tenues waar de vereniging in gestoken is!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden