Bloembollenasiel boerderij Valkendam gaat weer open!

Bloembollenasiel boerderij Valkendam gaat weer open!
(Met een extra bak bij de Meerkoet)

Gooi je uitgebloeide potje bollen niet weg! Want het bollenasiel van boerderij Valkendam is weer geopend. De afgelopen jaren zijn er bij boerderij Valkendam, locatie van de Gemiva-SVG Groep, al veel uitgebloeide bollen liefdevol opgevangen door mensen met een beperking. Op verschillende plekken in Alphen en Zwammerdam zijn de bollen geplant. Over een paar weken komen deze 'tweedehands' bollen weer tot bloei en zorgen ze voor een vrolijke lentegroet van narcissen, hyacinten en blauwe druifjes.

Michel van der Salm, begeleider bij boerderij Valkendam: "een bollenasiel heeft veel goede kanten: Het verzorgen van de bollen is voor onze deelnemers een leuke activiteit, het is duurzaam (minder afval), het geeft meer bloemen en er ontstaat leuk contact met bewoners."

De inzamelplaatsen
De uitgebloeide bollen kunnen op twee plaatsen in Alphen worden ingeleverd. Er staat een bak bij boerderij Valkendam (Kortsteekterweg 32) en bij de Meerkoet (Meerkoetstraat 3).

Alle soorten bollen zijn welkom, maar het is belangrijk dat je de bollen met het blad eraan inlevert. Bollen hebben deze bladeren nodig om weer energie te maken voor de bloem van volgend jaar.

Gemiva-SVG Groep
De Gemiva-SVG Groep ondersteunt in Zuid-Holland ruim 4500 mensen. Zij hebben door een handicap, chronische ziekte of een andere beperking zorg of begeleiding nodig. De organisatie is actief in ruim zestig gemeenten in Zuid-Holland. Bij de Gemiva-SVG Groep werken op dit moment 3000 betaalde medewerkers en 1400 vrijwilligers.
 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden