Foto: Foto:

Trots Aarlanderveen

Na jaren in de absolute kelder van het amateurvoetbal rond gehangen te hebben was SV Aarlanderveen een paar jaar geleden zo goed als dood. Een eerste elftal was niet meer te formeren en men zat bij de oergezellige club in zak en as. Dat kon vooral Geert Gruppen, met echtgenote Monique eigenaar van Plutosport, niet aan zien. Hij besloot als echte Vener te hulp te schieten. Arjen Linstra kreeg als assistent de ervaren Henk van 't Hof naast hem. Van Hof heeft in al zijn jaren als trainer bij diverse clubs talentvolle jeugd geholpen hun talenten verder te ontwikkelen. Veel van hen waren inmiddels senior geworden en speelden her en der op niet al te hoog niveau bij voetbalclubs in de regio. Ze bleken de omgang met Henk en zijn capaciteiten niet vergeten. Henk benaderde als eerste Elias Karmeris en toen ging de bal rollen. In zijn kielzog kwamen mannen diverse vrienden en goede kennissen ook bij de vierdeklasser voetballen. Het resultaat is inmiddels bekend en verbluffend.

Twee jaar geleden werd het kampioenschap op een haar na gemist, vorig jaar werd op enorm overtuigende wijze, ongeslagen en met ontzettend veel punten voorsprong, het kampioenschap behaald en het zou zo maar kunnen dat de club volgend seizoen zelfs in de tweede klasse gaat ballen. Ik denk echt dat dat gaat gebeuren. Onlangs ontstond er wat ruis op de lijn. Het bestuur besloot mede te delen dat men na dit seizoen, na zes jaar, niet verder te gaan met trainer Arjen Linstra. Die kreeg destijds als jonge onervaren trainer de gelegenheid zijn loopbaan in gang te zetten bij de toen sportief noodlijdende club. Die kans greep hij met beide handen aan, maar dat Aarlanderveen niet met hem verder wilde kon hij echt niet vatten.

Een clubbestuur heeft uiteraard de macht om al dan niet te beslissen wie men de technische leiding in handen geeft. Geloof mij maar, de beslissing om niet verder te gaan met Linstra is zeer weloverwogen genomen. Moest eigenlijk zelfs! Een aantal spelers stond achter de trainer en er leek sprake van een leegloop. Dat gaat meevallen. Nagenoeg iedereen blijft bij de club.

Drie mannen gaan weg. Dat Mike Busse vertrekt is volkomen logisch. Mike is zelf een keurige jongeman en wil kijken of hij hogerop kan. Dat gaat lukken bij ARC. Aziz El Bouazatti gaat wel weg, Reau Waandels ook, maar echt rouwig zal men daar niet om zijn. Fahri Margoum was de grootste tegenstribbelaar en houdt het ook voor gezien.

Ik zou zeggen: doei. SV Aarlanderveen mag trots zijn op mensen als De Jong, Gruppen en Van Hof. Maar één ding moet je bij hen nooit doen: hun vertrouwen beschamen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden