Alphia won van CVC Reeuwijk en doet helemaal mee. Foto Egbert Habraken
Alphia won van CVC Reeuwijk en doet helemaal mee. Foto Egbert Habraken (Foto: )

Alphia wint opnieuw en stijgt naar de derde plaats

Op het veld was van de onrust bij Alphia niets te merken. Angelo Leverock en zijn mannen lieten het allemaal aan zich voorbijgaan en presteren uitstekend. Zaterdag werd CVC Reeuwijk aan de zegekar gebonden.

ALPHEN AAN DEN RIJN – Alphia begon tegen CVC Reeuwijk uitstekend. Met soms prachtige vloeiende aanvallen werden de bezoekers weggespeeld. Het leidde tot enkele grote scoringsmogelijkheden, maar vooral Vincent Hoogervorst liet ze onbenut. Dat was voor Floris Buynink een goede reden om ook maar eens mee naar voren te gaan. Een goed plan, want hij was het die zijn team na alweer zo'n mooie aanval op voorsprong zette.

Een minuut of twintig bleef sprake van hetzelfde spelbeeld, maar toen gingen de mannen uit Reeuwijk ook maar eens voetballen en dat bleken ze net als de Alphenaren ook zeer behoorlijk te kunnen. Achterin rommelde het wat bij de thuisclub en een tegentreffer was in aantocht. Die viel dan na een klein halfuur ook. De bal plofte uit een vrije trap totaal onverwacht in de bovenhoek. Kennelijk dacht doelman Robbert Plug dat hij over het doel zou gaan, want van enige reactie was geen sprake. Toch kwam Alphia kort voor rust opnieuw aan de leiding door een fraaie goal van Bryan de Bruin. De 3-1 viel niet veel later.

Drie minuten na de hervatting werkte een onder druk gezette Reeuwijkse verdediger de bal langs zijn eigen doelman. Er ontstond vervolgens een leuke wedstrijd met twee aanvallend ingestelde teams. Alphia kreeg daarbij de beste kansen, maar opeens stond het in minuut drieenzeventig 3-2. De bezoekers gingen daarna vol voor minstens een punt en dat leverde de nodige ruimte op voor de rappe Alphense aanvallers. Herhaaldelijk werd de CVC-defensie op snelheid uitgespeeld, maar de voorzetten die daarop volgden waren slordig. Het werd nog behoorlijk spannend, maar het bleef bij de 3-2 en dat was toch eigenlijk wel terecht. Alphia staat nu fraai derde en draait dus zeer behoorlijk mee, ook in het klassement van de tweede periode. ARC speelde bij Achilles Veen een puike partij. Het bleef daar 0-0 en doelman Aäron Balk had weer eens een topdag, maar dat heeft hij de laatste tijd wekelijks. Zaterdag komt de nummer dertien, Capelle op bezoek. Alphense Boys ontvangt Hollandia.

Bobby

Als pupil werd hij destijds bij Alphia weggehaald door Ajax. Via Barcelona, PSV en Liverpool kwam de toenmalige Alphenaar bij d Italiaanse topclub Lazio Roma terecht. In de wedstrijd tegen SPAL scoorde hij, inmiddels twintig, zijn eerste goal in dienst van deze club.

Door Theo van Egmond

Programma

Zaterdag 15 februari

ARC - Capelle; Aarlanderveen - VVSB; Nieuwkoop - Alphia; FC Oegstgeest - TAVV; Bernardus - Meerburg; Football Factory - Koudekerk; Hazerswoudse Boys - Woubrugge; Kickers'69 - MMO; ROHDA'76 - NSV'46; Siveo'60 - Zevenhoven; Sportief - Alphense Boys; Zwammerdam - VEP; Alphense Boys JO15 - AZ JO15 (13.00 uur); Alphense Boys (zondag) - Hollandia (18.00 uur).

Zondag 16 februari

ROAC - Vlissingen; ASC - Altior; DOSR - Laakkwartier; Bloemendaal - WVC; Nicolaas Boys - VSV; HOV/DJSCR - Alphen.

Bahlmann's topscorerslijst

Mede omdat het (zondag)voetbal werd afgelast, veranderde er in de top van de topscorerslijst helemaal niets.

Kees Tol (Alphense Boys) gaat dus nog altijd riant aan de leiding met 24 punten. Zijn naaste belager, Jan de Lange van Alphen, staat tweede met 18 punten.

Alphia-spits Killian Bouwhuis is met 16,5 punt de nummer drie.

Meer berichten