Sem Spruit Nederlands kampioen marathonschaatsen!

Alphen aan den Rijn - Maar liefst vier rijders van STC De Rijnstreek uit Alphen aan den Rijn mochten zich zaterdag aan de start van het Nederlands kampioenschap marathonschaatsen in Hoorn melden. Sem Spruit bij de pupillen B, Lieke van Ooij, Aidan Verhoeve en Junior de Blois bij de pupillen A. Timo Valentijn moest zich helaas ziek afmelden. De dames en heren reden eerst steeds een halve finale of serie om daarmee in de finale te komen.

Sem Spruit, de jongere broer van schaatstalent Daan , reed in de eerste serie van de pupillen B en viel meteen in de eerste bocht na de start. Om in de finale te komen moest hij echter bij de eerste twaalf eindigen. Na een snel herstel wist hij uiteindelijk zelfs een vijfde plaats te noteren. In de daarop volgende finale reed Sem bijzonder alert. De eerste drie ronden zat hij steeds in de kopgroep en reageerde direct op zijn tegenstanders. Bij ronde vier was hij inmiddels iets achter geraakt maar dat pakte hij terug in de vijfde ronde waardoor hij de zesde ronde als vierde rijder inging. Sem klom in de ronde naar voren toe en de laatste bocht kwam hij net voor zijn belangrijkste tegenstander Philip Diniz uit. Die voorsprong hield hij vast waarmee hij een zeer verdiende zege en dus het Nederlands kampioenschap op zijn naam zette.

Bij de pupillen A reed Junior in de serie naar een tiende plek en ook voor hem was er dus een plaats in de finale. Aidan Verhoeve had minder geluk en hem lukte het niet om bij de eerste twaalf van zijn serie te rijden. Junior de Blois moest het dus alleen doen en hij wist in het sterke deelnemersveld een veertiende plek te behalen.

De enige dame van het gezelschap, Lieke van Ooij, reed bij de meisjes pupillen A in haar serie naar een riante negende plek. In de finale was er voor haar eveneens een sterke concurrentie. Uiteindelijk reed Lieke naar de elfde plek toen in de finale.

STC De Rijnstreek is natuurlijk bijzonder trots op haar rijders. Na de successen van onder andere Daan Spruit en Swen Kleijbeuker komt er overduidelijk een nieuwe lichting aan.

Meer berichten