Serious Music Alphen bestaat 10 jaar en start dit jubileum-jaar met een nieuw optreden van de Engelse band Book of Genesis.
Serious Music Alphen bestaat 10 jaar en start dit jubileum-jaar met een nieuw optreden van de Engelse band Book of Genesis. (Foto: ANTON_DLUZEWSKI)

Serious Music Alphen start jubileumjaar met Genesis

Alphen aan den Rijn - Op veler verzoek komt deze band terug op 21 februari naar Alphen voor een tribute van de legendarische symfonische rockgroep band GENESIS. Met de (tot de laatste stoel uitverkochte) show in mei 2018 heeft deze band veel indruk gemaakt en aangetoond dat de muziek van Genesis onvergetelijk mooi en tijdloos is, zeker als het gespeeld wordt door muzikanten van het kaliber van Book of Genesis.

Genesis werd opgericht in 1967 door Peter Gabriel, Mike Rutherford, Tony Banks, Anthony Phillips en Chris Stewart. In de jaren zeventig traden de gitarist Steve Hackett en drummer Phil Collins toe en maakte de groep naam in de avant-garde van de popmuziek met haar dramatiek en zwarte humor, maar gooide in de jaren tachtig, met Phil Collins als leadzanger, het roer om met toegankelijker werk wat de band vele hits opleverde.

Book of Genesis laat deze muziek herleven. De band herschept nauwkeurig de muziek van Genesis uit de periode 1970 – 1977, compleet met specifieke muziekinstrumenten, reproductie van Gabriel-maskers en -kostuums, een geanimeerde diavoorstelling en een mooie lichtshow in een extra lange performance. The Book Of Genesis treedt (zoals het hoort) op met 2 drummers en beschikt als een van de weinige bands over een (digitale) mellotron die het originele geluid van Genesis (en toetsenman Tony Banks) recht doet. En voor de kenners: beroemde creaties als 'Bat Wings, 'The Flower', 'Crested Britannia', 'Magog' en ook 'The Old Man' (aan het slot van 'The Musical Box') komen ook deze avond weer tot leven. Deze avond zal Book Of Genesis optreden met de huidige zanger (Nigel Betteridge), die zich vorig keer moest laten vervangen door Mike Morton omdat hij met zijn gezondheid kampte en daardoor niet mocht zingen. Wees dus ook deze avond weer voorbereid op een meeslepende ervaring wanneer je wordt meegenomen naar de jaren '70 en de nummers van de invloedrijke symfonische rockgroep Genesis uitbundig worden gevierd. Dit wordt dus geen gewoon concert, maar avondvullend rocktheater op zijn allerbest!

Kaarten: 15,00 euro via parkvill.nl/parktheater aan de kassa 20,00 euro. De voorstelling begint om 20.30 uur; de kassa/foyer is vanaf 19.30 geopend.

Meer berichten