Ria Ooms en Jan Vonk, haar collega's van het eerste uur, stapten om 10:30 uur het schoolplein van basisschool 'Het Mozaïek' in Kerk en Zanen op.
Ria Ooms en Jan Vonk, haar collega's van het eerste uur, stapten om 10:30 uur het schoolplein van basisschool 'Het Mozaïek' in Kerk en Zanen op.

Juf Jolanda 40 jaar voor de klas

Donderdag 6 februari was juffrouw Jolanda van Trigt 40 jaar verbonden aan het basisonderwijs, voor de Scope Scholengroep in Alphen aan den Rijn. De viering werd een waar verrassingsfeestje met een heerlijk "throwbackmoment 1980". Ria Ooms en Jan Vonk, haar collega's van het eerste uur, stapten om 10:30 uur het schoolplein van basisschool 'Het Mozaïek' in Kerk en Zanen op. Jan Vonk onafscheidelijk met zijn gitaar. Jolanda met groep 4 even buiten spelend, werd volledig verrast. In het lesuur na de pauze werd volledig teruggeflitst naar haar lestijd 40 jaar terug. Het toneelstukje "Goudlokje", een topografieles Italië (haar lievelingsland) en natuurlijk een klassikale muziekles met het eigen 'Juf Jolandalied' werden in rap tempo door Ria en Jan gegeven. Jolanda genoot zichtbaar.

Veranderingen zijn goed voor de ontwikkeling.
Jolanda, echtgenoot van Toob Alers, geeft al 40 jaar met ontzettend veel plezier les. Van schoolkrijt naar digibord, van klassikaal naar groepslessen. "Natuurlijk is er veel veranderd, maar die ontwikkelingen, veranderingen en toenemende digitalisering zijn echt heerlijk. Kinderen komen nu veel eerder in aanraking met nieuwe technologieën. Natuurlijk blijft de basis de persoonlijke ontwikkeling en leercurve van de leerling. Samen binnen de CITOtoetsen hoge resultaten halen." Aandacht en begeleiding is key! De juf is een echte lievelingsjuf. In 1980 stuurden we kaarten maar dat is zo 1980, dus hebben we met deze groep samen met juf Daniëlle 40 speciale videoboodschappen voor Jolanda opgenomen.
In rap tempo realiseerden de leerlingen samen met collega Daniëlle en Jan en Ria als oud collega's een heerlijke 1980-les. Natuurlijk zat haar man Toob in het complot als organiserend creatief. "Ik ben ontzettend trots op de wijze waarop Jolanda nog dagelijks, vernieuwd onderwijs geeft aan groep 4. Jolanda draait nooit een programma af, de automatische piloot komt totaal niet in haar woordenboek voor. Individuele, goede resultaten vanuit de persoonlijke begeleiding van ieder kind zorgen voor de juiste basis en goede scores! Binnen 'het Mozaïek' draagt Jolanda het Covey onderwijsmodel een warm hart toe.

Meer berichten