Ron van der Lem
Ron van der Lem (Foto: Hielco Kuipers)

Naaidoos

Als ik op de huiskamer bank zit, kijkt tegenwoordig een pornoactrice mij voortdurend aan (als columnist weet ik heel gewiekst uw aandacht te trekken en nieuwsgierig te maken. Waar of waar?).

Deze meid staart me aan vanuit een cover van haar boekwerk, genaamd haken@home. Ze heet Bobbi Eden en is Nederlandse. Veel mensen kennen haar al inmiddels, vooral mannen veronderstel ik. Het zou me niet verbazen dat Bobbi ook een website runt met de naam naaien@home. Ik heb haar nooit aan het werk gezien, misschien ga ik straks die schade inhalen als ik alleen thuis ben.

Bobbi oogt als een kwieke, vrolijke meid. Ze is blijkbaar in staat van haar hobby's werk te maken (en behoorlijk 'vieze' versa). Dat kan ik waarderen. Ze doet ook volstrekt niet moeilijk als ze haar werk beschrijft in de seksindustrie. Ze wijkt daarmee af van een soortgelijk schepsel, genaamd Kim Holland. Ook een vaderlandse seks-exploitante, maar een beetje vreemd ogend. Mijn mening hoor.

Kim woont toevalligerwijs tegenover een oud collega van mij. Ik vroeg hem ooit: "En hoe is ze als buurvrouw?" Hij zei: "Geen idee." Ze heeft de hele dag de gordijnen gesloten... Bobbi oogt veel slimmer. Ook haar haakboek mag er zijn. Tja, met die wollen string op pagina 35 ben je volgens mij wel heel snel klaar, maar haar theemuts op de uitklapbare middenpagina heeft echt iets aaibaars. Nee, laat Bobbi maar schuiven. Op haar kan je voortborduren, ze is een prinses met kleine of grote naald en draad, plus, ze laat niet snel steekjes vallen.

Ron van der Lem

Meer berichten