tactische bespreking tijdens een Time Out
tactische bespreking tijdens een Time Out (Foto: Thijs Bulk)

De U16 van Basketball Vereniging Alphia probeert na promotie zijn plek te vinden in de tweede klasse.

Alphen aan den Rijn - Op zaterdag 18 januari speelde BV Alphia U16 tegen Vlaardingen Captains.

Deze wedstrijd werd gestart met de vertrouwde Full Court – Press verdediging; Waisheng, Murillo, Julius, Dominik en Jens waren 5 startende mannen van BV Alphia. Het eerste kwart verliep vrij goed, BV Alphia werd niet omver geblazen en konden goed bijblijven qua scoreverloop, Murillo had al vrij snel twee keer het netje gevonden! Met maar 5 punten verschil (9-14) ging BV Alphia het tweede kwart in.

Vlaardingen had een flitsende start het tweede kwart en liep al snel 10 punten uit. Maar door een omzetting van Full Court – Press naar een zone verdediging werd het voor Vlaardingen al moeilijker om te scoren en kon BV Alphia een beetje gaan inlopen.

Er werd gerust met een score van 17-33.

Door goede/snelle scores van Bjorn, Jens, Teun, Dominik, Jorno en Waisheng kon BV Alphia ervoor zorgen dat Vlaardingen niet verder uit kon lopen! BV Alphia was dit kwart scherper in de rebound en konden zo nu en dan breaks lopen. Helaas kreeg BV Alphia te maken met een blessure, Murillo kon niet meer verder met de wedstrijd, hij was ongelukkig door zijn enkel gegaan.

Aan de start van het vierde kwart was de score 28-40. BV Alphia moest de scherpte van het derde kwart zien voort te zetten in de laatste 10 minuten van de wedstrijd. Vlaardingen had helaas een prima start en scoorden binnen 5 minuten 12 punten tegen 2 punten van BV Alphia. Rachel onderschepte nog een aantal keer de bal en Teun, Jens, Dominik en Julius raakten nog het netje maar helaas heeft BV Alphia de twee punten niet in Alphen kunnen houden. De einduitslag van de tweede wedstrijd was 38-57.

Maar BV Alphia kon met opgeheven hoofd het veld verlaten! In vergelijking tot de vorige wedstrijd zijn er goede stappen gemaakt in de tweede klasse! Op naar volgende week zaterdag, dan is BV Alphia te gast bij de Green Giants.

Meer berichten