Viviënne: " Klimsport activiteiten in de natuur zijn dan ook leuk voor een dagje uit of bedrijfsuitje."
Viviënne: " Klimsport activiteiten in de natuur zijn dan ook leuk voor een dagje uit of bedrijfsuitje." (Foto: Wil Kamping)

Viviënne denkt graag in mogelijkheden

In recreatiegebied Zegersloot runt Viviënne Winkelaar sinds 13 jaar pannenkoekenboerderij De Schaapskooi en sinds twee jaar heeft ze daar, samen met haar partner Xavier Duijn, bistrobar Bij Hen aan de Burgemeester Bruins Slotsingel. Bovendien opent het ondernemersduo binnenkort een klimpark in het recreatiegebied.

Alphen aan den Rijn – "In ondernemen kan ik mijn creativiteit kwijt", vertelt Viviënne. "Ik kan niet zonder het denken in mogelijkheden. Ik creëer graag wat er nog niet is, plannen en ideeën waarmaken is mijn drive. Hierin speelt duurzaamheid een steeds grotere rol. Dat is goed voor het milieu maar ook voor jezelf. Ik merk dat het stukje bewustwording steeds beter gaat, bij mijzelf en bij anderen."

"Toen we voormalig paviljoen Amigo overnamen, naast de pannenkoekenboerderij, wist ik meteen hoe het op die plek vooral een gastvrije plek zou worden. Een horecaconcept met goed eten, een fijne sfeer en toegankelijk voor iedereen. Een plek waar je heerlijk bourgondisch kunt tafelen, lunch en diner, maar waar je ook terecht kunt voor een goede bak koffie of verse thee met een stuk huisgemaakte lekkere taart".

Park Zegersloot

"Recreatiegebied Park Zegersloot ondergaat een goede ontwikkeling, ik ben blij dat het gebied steeds mooier word. Er komen leuke recreatieve dingen bij, maar ook de natuur blijft behouden en wordt nog uitgebreid. Op de Nationale Boomfeestdag op 18 maart 2020 worden bijvoorbeeld 3 verschillende soorten bossen aangeplant in het park door kinderen uit de regio, dat is toch geweldig nieuws."

Wat ik nog graag zou willen: "Omdat er nog steeds veel eenzaamheid is, zou ik het leuk vinden om mensen bij elkaar te brengen door het organiseren van activiteiten. Dingen samen doen is vaak leuker dan alleen. Zo wil ik voor mensen die overdag tijd over hebben één of twee keer in de week een minigolfochtend organiseren, lekker ongedwongen met elkaar een rondje lopen en een balletje slaan. Daarna een kopje koffie, voor degene die daar zin in heeft en even bijkletsen. Dat is twee vliegen in één klap, lekker bewegen en weg met die nare eenzaamheid"

Klimpark

In april 2020 gaat het Alphense klimpark open. Het nieuwe park, dat op grond van de kinderboerderij komt, staat voor avontuur, uitdaging en activiteit. "Zoiets is er nog niet in Alphen", stelt Viviënne. "Het klimpark past niet alleen in dit natuurgebied, het volgt ook de trend van meer bewegen en gezond willen leven. Bij mooi weer is aan deze kant van de Zegerplas veel aanloop.
Er komt een uitdagend klimparcours waar ook schoolklassen aan mee kunnen doen.
Met touwen, kabels en houten platvorms worden routes uitgezet in verschillende moeilijkheidgradaties zodat iedereen kan meedoen.
Ik heb er veel zin in, vooral in de snelle tokkelbanen waaraan je als een vrije vogel naar beneden gaat."

Door Wil Kamping

Meer berichten