Aftrap campagne Jouw auto, Mijn auto!

Alphen aan den Rijn - Op 27 januari wordt de campagne 'Mijn auto, jouw auto' van de gemeenten van de regio Holland Rijnland afgetrapt door Leo Maat, wethouder duurzaamheid in de gemeente Alphen aan den Rijn en ambassadeur duurzame mobiliteit van de regio Holland Rijnland.

Je auto delen is hartstikke hip. Het is een milieuvriendelijk en sociaal alternatief voor een prijzig bezit. Autodelen biedt veel voordelen, vooral voor mensen die maar een paar duizend kilometer per jaar rijden of een auto hebben die vaak stilstaat. Autodelen is dan ook financieel aantrekkelijk voor zowel huurder als bezitter. Daarom start de regio Holland Rijnland – de campagne Mijn Auto, Jouw Auto. Met daarbij een kortingsactie voor inwoners die autodelen eens willen proberen.

Waarom autodelen?

"Er rijden al zoveel auto's op de weg en die stoten allemaal ongezonde gassen uit", vertelt Leo Maat, wethouder duurzaamheid in de gemeente Alphen aan den Rijn en ambassadeur duurzame mobiliteit voor Holland Rijnland, het samenwerkingsverband van dertien gemeenten. "Autogebruik is een zware belasting van het milieu. Als je een deelauto gebruikt, dan maak je bij elke reis een bewustere keuze om wel of niet de auto te gebruiken. Dat leidt tot minder uitstoot en minder files. Ook zorgt het voor minder parkeerdruk en meer ruimte voor groen. Daar zijn we allemaal bij gebaat".

Achtergrondinformatie

In de regio Holland Rijnland werken wij samen om in 2030 een energieneutrale regio te zijn. Dit doen wij via het Energieakkoord Holland Rijnland. Wij stimuleren Duurzame Mobiliteit. Daarom starten wij de campagne 'Mijn Auto, Jouw Auto' om autodelen onder de aandacht te brengen bij onze inwoners en bedrijven.

Dit zijn de dertien gemeenten van Holland Rijnland, die meewerken aan de campagne: Alphen aan den Rijn, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten en Zoeterwoude.

Welke auto past bij jou?

Op de campagnewebsite www.mijnautojouwauto.nl staat onder andere een korte test om te zien of autodelen bij je past en zie je welke auto's beschikbaar zijn bij jou in de buurt. Onderdeel van de campagne is ook een kortingsactie waardoor je voordelig kennismaakt met het gebruik van een deelauto in de buurt. Tijdens de campagneperiode delen we informatie over autodelen.

Meer berichten