Door leerlingen succeservaringen op te laten doen, gaan ze het leren weer leuk vinden.
Door leerlingen succeservaringen op te laten doen, gaan ze het leren weer leuk vinden.

Meer maatwerk voor leerlingen van het Rijnstroom College

Leerlingen van de interne afdeling van het Rijnstroom College zijn dit jaar gestart met Numo; een splinternieuw leermiddel voor Nederlands, Engels en Rekenen. De school gaat Numo inzetten als ondersteuning en naast de andere leermethoden gebruiken.

Michael Verbaas, coach trajecten en intern begeleider, vertelt: ,,Met Numo kunnen wij het oefenmateriaal en de lesstof voor onze leerlingen in de klassen voor praktijkonderwijs en ROC digitaal aanbieden. Het fijne aan Numo is dat het programma adaptief is, dus leerlingen werken allemaal op hun eigen niveau. Het nieuwe leermiddel past zich aan aan de vaardigheden en kennis van de leerling. Wij gaan Numo naast de andere leermethoden gebruiken, zowel in de onderbouw als in de bovenbouw. Numo wordt ingezet als ondersteuning bij de vakken Nederlands, Rekenen en Engels. De ervaringen tot nu toe zijn positief. De ontwikkelaars luisteren goed naar de gebruikers. Verbeterslagen worden bij voldoende animo gemaakt en direct doorgevoerd."

Voordat het Rijnstroom College daadwerkelijk met Numo aan de slag ging, kregen de docenten bij de start van dit schooljaar een basistraining. Na vijf maanden volgde een verdiepingsbijeenkomst. Alle docenten hebben geleerd hoe zij met Numo resultaten kunnen analyseren en toepassen in de lessen. Verbaas: "Dit heeft ons heel goed geholpen bij de verdere implementatie."

De kracht van Numo is dat het leermiddel is bedacht door leerlingen en docenten. Die aanpak wordt de komende jaren voortgezet. Als Numo-partnerschool zal het Rijnstroom College nauw betrokken zijn bij vernieuwingen in de software. Docenten en leerlingen zullen nieuwe functionaliteiten proberen en meewerken aan gebruikersonderzoeken.

Het Rijnstroom College is een school voor voortgezet speciaal onderwijs. Er wordt onderwijs geboden aan leerlingen bij wie het leerproces door gedragsproblemen verstoord is geraakt of dreigt te raken. Op het Rijnstroom College krijgen zij een nieuwe kans. Door leerlingen succeservaringen op te laten doen, gaan ze het leren weer leuk vinden. Het onderwijsaanbod is gericht op het behalen van een diploma en/of certificaten die nodig zijn voor de uitstroom naar een vervolgopleiding of werk.

Meer berichten