Aarlanderveen en Alphia draaien prima mee in klasse 3A.
Aarlanderveen en Alphia draaien prima mee in klasse 3A. (Foto: Ed Nagtegaal)

Hoofdklassers ARC en Alphense Boys hervatten competitie

Theo van Egmond

De clubs in de Hoofdklasse hervatten de competitie op 18 en 19 januari. ARC en Alphense Boys doen dat beide met een thuiswedstrijd. ARC krijgt bezoek van het zwaar noodlijdende Achilles'29 dat alleen tegen Spijkenisse een punt wist te pakken. Dat moet dus een makkie zijn. Eigenlijk geldt dat ook voor Alphense Boys. Daar komt het Rotterdamse VOC op visite De promovendus staat met vier punten stijf onderaan en lijkt in ieder geval een van de twee rechtstreekse degradanten te worden. Alle uitwedstrijden gingen tot nu toe verloren.

ALPHEN AAN DEN RIJN - De competitie in de overige klassen gaat, een kort inhaalprogramma voor MMO en WVC uitgezonderd een week later aan de herstart beginnen. Koudekerk-Kickers'69 en Woubrugge-Bernardus zijn op papier leuke wedstrijden.

In 3A is TAVV de enige regioclub die een periodetitel pakte en dus verzekerd is van deelname aan de nacompetitie. De Ter Aarders verloren dit seizoen nog niet. Aarlanderveen, dat op 21 september op eigen veld Alphia met 2-1 terugwees, staat keurig tweede met een achterstand van twee punten op TAVV, dat nog wel een uitwedstrijd bij Sporting Leiden moet inhalen.
Alphia en Nieuwkoop lijken met nog vijf andere clubs te gaan strijden om de interessante derde plaats. In 4A ging de eerste periode naar SJC ondanks het feit dat Hazerswoudse Boys in de eerste acht wedstrijden ongeslagen bleef. Met SJC lijken Hazerswoudse Boys, Woubrugge en Koudekerk voorlopig ook nog mee te kunnen doen om de titel. In dat rijtje kan ook Meerburg dat aan een sterke serie bezig is zich nog voegen. In 4B is SCH'44, dat overstapte vanuit de zondag tweede klasse, ongenaakbaar. Alle twaalf wedstrijden werden gewonnen.
Zwammerdam, Alphense Boys en Zevenhoven zullen zich moeten richten op de tweede periode of de tweede plaats in het eindklassement. Overigens kan ook plek drie en zelfs positie vier nog deelname aan de nacompetitie opleveren. Genoeg om te strijden dus nog.

Op zondag 26 januari is in 1B ROAC-Spartaan'20 interessant. De verrassende Rippers verloren pas twee keer en draaien bij winst op deze sterke tegenstander brutaal mee om de twee periodetitel.

Vroeg scouten

Yvonne de Rooy, al jaren gastvrouw bij S.V. Aarlanderveen is een trotse oma. Haar kleinzoon Noud Wijfje lijkt een groot talent is opgevallen bij Ajax en mag op 19 januari meetrainen bij die club. Ook Feyenoord heeft belangstelling in de pas vijfjarige Noud.

Meer berichten