Een 'clean sweep' op het districtskampioenschap. Foto: B. de Vries
Een 'clean sweep' op het districtskampioenschap. Foto: B. de Vries (Foto: B de Vries)

Recordaantal Alphense jeugdschaatsers succesvol!

Bij de districtskampioenschappen in Leiden en de Zuid-Hollandse kampioenschappen in Den Haag waren dit weekeinde ruim 30 Alphense schaatsers actief. Op de diverse podia waren dan ook de clubkleuren van de schaatsvereniging zichtbaar.

Alphen aan den Rijn - Zaterdagochtend begonnen de districtskampioenschappen in Leiden. Namens de Alphense schaatsvereniging waren hierbij tien deelnemers actief.

Concurrentie verslagen

Hoewel de concurrentie bij de dames groter was dan bij de heren wisten de dames een heuse 'clean sweep' te realiseren. Goud, zilver en brons was er voor Bo Hoogvorst, Esmee van Randeraat en Danique Verhoeve. De kwaliteiten van de concurrentie bij de heren kwam uit Koudekerk en helaas dus geen podium voor de Alphense heren. Wel waren er de nodige nieuwe PR's door zowel de heren als de dames.

Lange baan en marathon

Op zondagochtend werd in Den Haag de Zuid-Hollandse kampioenschappen langebaan en marathon gereden. Maar liefst 12 deelnemers op de eerste wedstrijd en negen deelnemers bij de tweede wedstrijd. Een waar record voor de Alphense schaatsers. Bij de langebaanwedstrijd waren alle pupillen (jong tot en met de oudste) opgenomen in één categorie. Het was dan ook niet verwonderlijk dat met name de oudste pupillen in de prijzen vielen. Voor de Alphense vereniging was dat Timo Valentijn die een mooie bronzen plak scoorde. Hoewel geen podiumplaatsen toch nog speciale vermeldingen voor Sem Spruit (snelste B pupil), Bo Hoogvorst (snelste C pupil) en Esmee van Randeraat (snelste D pupil).

Bij het kampioenschap marathon maar liefste drie podiumplaatsen. Bo Hoogvorst ging er vandaar met de zilveren plak bij de dames B-F. Lieke van Ooij scoorde brons bij de dames A en Timo Valentijn stond weer op het podium bij de heren A.

Een prachtig schaatsweekeinde met glunderende kinderen, ouders, coaches en een bijzonder trotse vereniging!

Meer berichten