Een van de twee sterren waarin met mozaïek lokale afbeeldingen zijn gemaakt.
Een van de twee sterren waarin met mozaïek lokale afbeeldingen zijn gemaakt. (Foto: Dennis Knetsch)

Mozaïekbankjes geplaatst

Dennis Knetsch

Comriekade, hoek Kerkstraat

In 2019 bestond de gemeente Kaag en Braassem 10 jaar. Voor elke kern in de gemeente hebben we vorig jaar vanwege dit jubileum een budget van maximaal 2000 euro beschikbaar gesteld. Inwoners hebben initiatieven aan kunnen dragen om dit budget te besteden. Voorwaarde was dat het een initiatief was waar inwoners van mee kunnen genieten.

Kaag en Braassem - Mevrouw Hoogendoorn uit Woubrugge heeft een initiatief ingediend voor de besteding van het budget voor Woubrugge. Idee was om samen met inwoners uit Woubrugge twee mozaïekbanken te maken.

Haar initiatief is met grote meerderheid van stemmen gekozen door de inwoners van Woubrugge. Mevrouw Hoogendoorn heeft zelf een ontwerp gemaakt en dit samen met een aantal inwoners uitgevoerd. Een ondernemer uit het dorp, Nolina, bood hen onderdak en verzorgt het transport van de bankjes. Inmiddels zijn de bankjes klaar. Tijd voor ingebruikname!

De bankjes zijn geplaatst aan de Comriekade, hoek Kerkstraat. Een prachtige plek waar veel inwoners kunnen genieten van het dorp!

Afgelopen weekend kwamen veel mensen een kijkje nemen. "Mooi!" vonden de meeste mensen, "maar wel wat laag! Ik kan hier niet uren over het water turen, maar misschien is dat wel juist de bedoeling!" lachte een voorbijganger.

Meer berichten