Deze spectaculaire sport is een afgeleide van Squash.
Deze spectaculaire sport is een afgeleide van Squash.

24 januari Open Alphens Kampioenschap Soccersquash bij Nieuwe Sloot

Op 24 januari aaanstaande vindt het Open Alphens Kampioenschap Soccersquash plaats bij tennisvereniging Nieuwe Sloot. Deze spectaculaire sport is een afgeleide van Squash. Echter, je speelt niet met een racket maar je speelt met een officiële soccersquashbal en mag je uitsluitend je voeten gebruiken.

De bal mag je maximaal 2 x opwippen en de 3e keer moet deze terug worden geschoten naar de muur. Je probeert via technische hoogstandjes gecombineerd met kracht en souplesse je tegenstander te verschalken. Daarnaast heb je naast een goede techniek een flinke dosis conditie nodig.

Net als bij squash gaat de telling tot 11. Bij een gelijke stand zoals bijvoorbeeld 10-10 kun je de set winnen met minimaal 2 punten verschil. We hebben reeds 25 inschrijvingen en kunnen maximaal 32 spelers mee doen. Dus mocht je interesse hebben om mee te doen meldt je dan aan via onderstaand emailadres.

Soccersquash is een vrij nieuwe sport die hard groeit in Nederland. In steeds meer zalen wordt er recreatief of competitief gesoccersquashed. Alphen heeft haar eigen team genaamd Soccersquash team Alphen. In dit team zijn 3 spelers vertegenwoordigd die bij de top 10 beste spelers van Nederland behoren.

Dit zijn Tim van der Linden die op nummer 2 staat, Jordi Tuhumena die 8ste staat en Peter van Niekerk die de 10e plek op de Nederlandse ranking heeft. Deze sport is voor alle leeftijden. Tim en Jordi zijn twintigers maar Peter van Niekerk zit al ver boven de 50 jaar. Kortom een spel welke geschikt is voor jong en oud. Op dinsdag 21 januari geven we een gratis clinic Soccersquash bij Fitness club Alphen (voormalig Jawi sportcentrum). Ben je geïnteresseerd in deze sport, meldt je dan aan via soccersquashalphen@gmail.com. We geven een demonstratie en uitleg van de regels en kun je uiteraard zelf ook een potje spelen. Iedereen is welkom.

We starten de Alphense kampioenschappen op 24 januari om 19.00 uur. Entree is gratis. De top 10 Nederlandse top spelers is goed vertegenwoordigd tijdens dit toernooi.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden