Duurzaam, doe mee!

In Parkvilla is er zaterdag 4 februari een Duurzaamheidsdag met een duurzaamheidsmarkt, een presentatie van de Plastic Soup Foundation, duurzame workshops en een kledingruilbeurs. Om 13.00 uur wordt de dag geopend door wethouder Ed de Leest. De toegang gratis.

Alphen aan den Rijn - De Inspiratie van Alphen en Parkvilla hebben de handen ineen geslagen om deze dag te organiseren, met een inspirerend programma voor volwassenen én kinderen. Van 12.30 tot 16.30 uur is er doorlopend een duurzaamheidsmarkt in de foyer met allerlei duurzame producten en heerlijke hapjes. Tijdens de kledingruilbeurs kun je kleding, schoenen en tassen inleveren waar je op uitgekeken bent en items uitzoeken waar je weer blij van wordt.
Om 14.00 uur geeft de Plastic Soup Foundation een presentatie Deze organisatie voert campagne voor minder plastic soep. Een van de campagnes is de Ocean Clean Wash. Yvette van den Brand, campaigner bij Plastic Soup Foundation, gaat in op de oorzaken van de vervuiling en wat je er zelf aan kunt doen. Tot slot kun je nog meedoen met twee duurzame workshops van 13.30 tot 15.30 uur. Bij de workshop Upcycle textiel ga je van oude spullen nieuwe creaties maken. Je oude spijkerbroek wordt bijvoorbeeld een nieuwe handtas. Tijdens het werk wordt een kort filmpje vertoond, wat een relatie legt met duurzaamheid en textiel.
De workshop sieraden maken is voor kinderen en jongeren van 8 t/m 16 jaar. Je gaat aan de slag met kapotte fietsbanden en ander kosteloos materiaal. Daar creëer je prachtige, echt draagbare, sieraden van.
Voor 4 euro doe je mee met één van deze workshops. Geef je op www.parkvilla.nl/
duurzaamheid.

Meer berichten