Woensdag 29 januari zal dhr. Onno Baneke van de Stille Omgang Amsterdam een power point presentatie in de familiezaal van de Petruskerk in Roelofarendsveen.
Woensdag 29 januari zal dhr. Onno Baneke van de Stille Omgang Amsterdam een power point presentatie in de familiezaal van de Petruskerk in Roelofarendsveen.

Interessante avond over de Stille Omgang

De jaarlijkse Stille Omgang, inspiratie voor alle stille tochten na een indrukwekkende gebeurtenis, is een bijzondere omgang door de meest donkere buurt van Amsterdam. Jaarlijks lopen vele duizenden pelgrims deze tocht als herinnering aan het Mirakel van Amsterdam. Dit jaar is het 675 jaar geleden dat er in de Amsterdamse Kalverstraat het Mirakel plaatsvond, reden voor de samenwerkende genootschappen in de Clara & Franciscus Federatie om een speciale avond te beleggen over het Mirakel en de geschiedenis van de Stille Omgang. Was het voor de Reformatie een omgang met alle pracht en praal, na de alteratie, de machtsgreep in 1578 van de Calvinisten, werd het Rooms Katholieke een verboden godsdienst en werd de Stille Omgang verboden. De katholieken liepen daarna in de vastenperiode voor Pasen de omgang in stilte, vooral ook als symbool voor de vrijheid van godsdienst.

Woensdag 29 januari zal dhr. Onno Baneke van de Stille Omgang Amsterdam een power point presentatie in de familiezaal van de Petruskerk in Roelofarendsveen. De avond begint om 19.30 uur en hiervoor zijn alle parochianen van de federatie uitgenodigd. Iedereen uit het federatiegebied is welkom want ook niet katholieken zijn steeds meer deelnemer aan de Stille Omgang die in de nacht van 21/22 maart gehouden zal worden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden