Foto:

Bibliotheek afhaalpunt in De Barg Hoogmade geopend

Hoogmade - Op woensdag 8 januari opende wethouder Floris Schoonderwoerd het nieuwe afhaalpunt van de Bibliotheek in Hoogmade. Vanaf nu kunnen inwoners van Hoogmade hun gereserveerde bibliotheekboeken ophalen in De Barg.

Met het plaatsen van het eerste gereserveerde boek, is het afhaalpunt van Bibliotheek Rijn en Venen in Hoogmade op woensdag 8 januari officieel geopend. Inwoners van Hoogmade hoeven nu niet meer te reizen om hun Bibliotheekboeken op te halen.

Floris Schoonderwoerd benadrukte het belang van het multifunctionele centrum De Barg. Een plek om samen te komen, met nu nog een nieuwe functie: het afhalen van boeken. Belangstellenden konden genieten van een lekker stukje taart en een kopje koffie.

Gereserveerde boeken

In samenwerking met Stichting Cultureel Centrum Hoogmade mag de bibliotheek gebruik maken van een kast in De Barg waar gereserveerde boeken kunnen worden opgehaald en ook weer worden ingeleverd. In De Barg staat geen collectie, er worden alleen gereserveerde titels geleverd. Leden kunnen de boeken online reserveren en deze vervolgens iedere woensdag- en donderdagmiddag tussen 14.00 en 17.00 uur afhalen. Zij ontvangen bericht wanneer de titels klaarstaan. Mensen die liever komen snuffelen in de collectie zijn uiteraard ook welkom om te lenen in één van de 10 andere vestigingen van de Bibliotheek Rijn en Venen.

Iedereen is welkom
Niet alleen volwassenen, maar ook kinderen in Hoogmade en omgeving kunnen, als ze lid zijn, gebruik maken van het afhaalpunt. Kinderen worden uiteraard gratis lid.

Meer berichten