Miloš Milivojevic´, accordeon.
Miloš Milivojevic´, accordeon. (Foto: Alejandro Tamagno)

Miloš Milivojevic speelt Bach en Scarlatti op accordeon

Nieuwkoop - Iedereen is vertrouwd met de accordeon als solo- of begeleidingsinstrument, bijvoorbeeld bij volksmuziek of Franse chansons. Weinigen echter kennen de unieke klank die gepaard gaat met vertolkingen van het klassieke repertoire, waarbij het orkestrale geluid van het instrument in volle pracht tot zijn recht komt en de luisteraar in vervoering wordt gebracht.

Dat laatste staat te gebeuren op zaterdag 18 januari aanstaande om 20.00 uur in de Remonstrantse Kerk (Dorpsstraat 131): met het eerste concert in het nieuwe jaar brengt Stichting Kamermuziek Nieuwkoop een optreden met een uniek karakter in de Remonstrantse Kerk: Miloš Milivojevic, een meester op zijn instrument, speelt uitgelezen klassieke werken op accordeon.

De met prijzen overladen Serviër werd door The Times omschreven als 'een orkaan van fantasievolle vindingrijkheid'. Hij vertolkt zowel klassieke muziek als wereldmuziek en tango en speelt afwisselend solo, in kamermuziekbezettingen, met orkest en zelfs in operaproducties. Die veelzijdigheid maakt hem tot een veelgevraagd internationaal musicus. Zijn critici bevestigen zijn intrinsieke muzikaliteit met het complete scala aan bagage: van passie en kracht tot drama en nuance.

Miloš speelt in Nieuwkoop een programma dat zijn talent weerspiegelt met werken van onder anderen Johann Sebastian Bach, Domenico Scarlatti, Felix Mendelssohn en Viktor Vlasov.

Kaarten: volwassenen 27 euro / kinderen en jongeren t/m 18 jaar 6 euro. Verkrijgbaar bij 't Gouden Hart van Nieuwkoop, Dorpsstraat 105 of via 0172-579292. Zie ook: www.kamermuziek-nieuwkoop.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden