Kerstactie 2019

Stichting REBECA LIDWINA is opgericht in 2015 en trekt zich het lot aan van met name de (terminaal) zieken, ouderen en kinderen in Roemenië. De afgelopen jaren hebben wij in Roemenië een groep van vrijwilligers gemobiliseerd, waaronder een arts en een pastoraal werker (ondergebracht in zusterorganisatie Stichting Casa Adela). Ter plaatse zijn zij onze uitvoerende kracht en voeren vrijwilligerswerk uit en helpen zij oplossingen te vinden voor medische en- sociale vraagstukken en - waar mogelijk – wordt medische-, palliatieve- en geestelijke zorg geboden.

De Kerstacties van dit jaar richten zich op: PIROSCHKA EN ÁGOTA Moeder en dochter (17 jaar) zijn beide kankerpatiënt. Moeder wordt nog behandeld na amputatie van beide borsten. Ágota heeft een lange periode van chemo- en radiotherapie ondergaan, echter met onvoldoende resultaat. Zij wacht op een operatie die haar linkerarm zal amputeren. Wij ondersteunen hen met een financiële donatie voor tegemoetkoming van kosten van behandelingen en reis -en verblijfkosten, voor medicijnen, bijvoeding, etc.

OUDEREN IN VERZORGINGSHUIS FRUMOASA

Hier worden 50 ouderen, kankerpatiënten, dementerenden en gehandicapten, verpleegd. Omdat het huis openbaar is, komen de zeer armen daar terecht, vaak zonder pensioen of ander inkomen. Recent is een grote lading incontinentiemateriaal (box van 1m. x 1.50m.) afgeleverd. Een ongekende luxe omdat er per persoon per dag maar 1 pamper beschikbaar is. Rond de kerstdagen wordt voor elke bewoner een sinaasappel en een banaan gebracht, luxeproducten in Roemenië.

KINDEREN VAN HET BALAN PROJECT

Voor 20 kansarme jonge kinderen zullen winterlaarzen worden aangeschaft, waardoor zij met warme voeten de komende winter doorkomen. Hierdoor kunnen zij elke dag naar school komen en deelnemen aan het Kinder-project, waaronder een warme maaltijd op zaterdag. Wilt u persoonlijk bijdragen om onze Kerstactie 2019 te laten slagen of wilt u ons misschien (structureel) steunen, uw donatie is meer dan welkom. Stelt u prijs op onze Nieuwsbrief, stuurt u dan een mail naar Rebeca.lidwina@gmail.com of bel 06 312 661 34.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden