Proef de kerstsfeer in de bibliotheek  
Proef de kerstsfeer in de bibliotheek  

Kerstsfeer in de Bibliotheek

In december tovert Bibliotheek Rijn en Venen de vestigingen om tot een waar kerstparadijs. Naast de reguliere programmering staat er een aantal activiteiten op het programma die volledig in de kerstsfeer zijn. Van jong tot oud, er is voor iedereen wat leuks. In de kerststemming komen is nog nooit zo makkelijk geweest…

The X-Mas Vocals

De muziekliefhebbers worden zeker niet vergeten. The X-Mas Vocals staan op 14 december namelijk klaar om het ultieme kerstgevoel te bezorgen. The X-Mas Vocals is een klein a-capella kerstkoor geheel gekleed in Charles Dickens stijl. Er komen vele kerstnummers voorbij: van klassiekers tot moderne kersthits. Het koor brengt een bezoek aan Bibliotheek Alphen Centrum, Boskoop en Hazerswoude-Rijndijk. 

De verhalenverteller

Nico van Lent van 'Stichting Vertellen' neemt kinderen mee op avontuur door de mooiste verhalen in wintersfeer. Hij verrast, ontroert en laat kinderen lachen. De verhalenverteller komt van 23 tot 28 december langs in Bibliotheek Ter Aar, Zoeterwoude-dorp, Nieuwkoop en Alphen Centrum. Er is een voorstelling voor kinderen van 4 tot 8 jaar en een voorstelling voor kinderen van 8 tot 12 jaar.

Joris' Kerstboom

Op 6 december gaat de Joris' Kerstboom actie weer van start. Tijdens deze actie kunnen bezoekers naar de Bibliotheek komen om iemand in het licht te zetten door een kerstgedachte te knutselen of schrijven en in de kerstboom te hangen. De actie wordt in samenwerking met de KRO-NCRV uitgevoerd met Joris Linssen als boegbeeld. De Bibliotheek kijkt uit naar mooie verhalen!

Zapp KerstKrasKaart

Kerst is hét ideale moment om wat extra aandacht te geven aan opa en oma. Bibliotheek Rijn en Venen deelt daarom de Zapp KerstKrasKaart uit. Op deze kaart staan leuke, originele vragen voor kinderen om met opa en oma te bespreken. Kinderen kunnen de KerstKrasKaart de gehele maand december ophalen in de Bibliotheek. Uiteraard zolang de voorraad strekt. Extra leuk: maak een selfie met opa en oma en gebruik de hashtag #VROLIJKKRASTFEEST.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden