115 jarig bestaan ijsclub Nut & Vermaak

Op 14 december '19 viert IJsclub Nut & Vermaak haar 115 jarig bestaan. Deze mijlpaal wordt gevierd voor de leden in het clubgebouw met een pubquiz, een hapje en een drankje. 

Ook al nemen de momenten dat er natuurijs ligt af, gaat er in de winter nog altijd een bus met bijna 50 kinderen naar ijshal Leiden om daar te leren schaatsen. Op zeven momenten in de week gaan er leden van Nut & Vermaak onder begeleiding van een trainer schaatsen op de ijsbaan in Haarlem. Op maandag avond worden er marathons gereden en in de weekenden staat er een leuke groep wedstrijdschaatsers aan de start. In de zomer wordt er geskeelerd, gefietst en wordt er droogtraining gegeven. Meer natuurijs wil iedereen maar, na 115 jaar, staat er zelfs zonder natuurijs een sterke en herkenbare club op het ijs en daarbuiten.

Om 20:30 begint de  feestavond met een pubquiz en eindigt met een hapje en een drankje. De inloop is vanaf 20:00.Het thema van de avond is IJsclub anno 1904

Algemene (historische) informatie

IJsclub "Nut en Vermaak" is opgericht op 14 december 1904. In 1943 fuseerde "Nut en Vermaak" met de op 23 november 1906 opgerichte ijsclub Leimuiden, welke in 1936 nog was hernoemd naar IJsclub Werkverschaffing, de fusieclub ging verder onder de naam IJsclub Nut & Vermaak. Op 9 januari 1967 kwam Nut & Vermaak in het bezit van een natuurijsbaan. 

De naam Nut & Vermaak is samengesteld uit Nut: het leggen van banen die van de ene plaatst naar de andere voeren. En Vermaak: het organiseren van ijsfeesten op de baan welke op de drecht aangelegd zal worden.

Tegenwoordig schaatst de jeugd in Schaatshal Leiden en de oudere jeugd en volwassenen schaatsen op IJsbaan Haarlem waar ook wedstrijden worden verreden. In de zomer worden schaats specifieke trainingen georganiseerd zoals wielrennen, skeeleren en droogtrainingen. Bekende leden zijn Bob de Jong en Esmee Visser.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden