Deelnemers aan Tijd voor Vitaliteit.
Deelnemers aan Tijd voor Vitaliteit. (Foto: attc)

Tijd voor Vitaliteit bij ATTC EVO Repro Alphen Beweegt

Alphen aan den Rijn - Tijd voor Vitaliteit is een groot succes. Jan (68) heeft een sportverleden met veel hardlopen, fietsen en de laatste jaren ook de sportschool. Hij wilde graag eens iets anders, zijn reactievermogen verbeteren. Dat werd dus tafeltennis. “Wat me aanspreekt in tafeltennis is de oog-hand coördinatie en de beheersing van de verschillende slagen. Het als het ware aaien van de bal (spinnen) en goed plaatsen. Het is lastiger dan je denkt.” Jan gaat over ongeveer een half jaar verhuizen naar het oosten van het land maar heeft aangegeven tot die tijd graag lid te willen worden.

Soekira (69) heeft in haar jeugd veel aan slagbal gedaan, later heeft ze badminton gespeeld en gedanst (stijldansen en salsa). Samen met Geke, een andere deelneemster, heeft ze de stoute schoenen aangetrokken en hebben ze zich ingeschreven voor tafeltennis. “We hebben het getroffen. Het is een leuke groep mensen. ATTC is een gezellige club, iedereen hoort erbij. We zijn ook zeer tevreden over de begeleiding en de trainster Jacqueline van der Bas. Ze geeft op een duidelijke maar prettige manier training." Jan zegt met een glimlach op zijn gezicht: “En als je het niet goed doet kijkt ze je boos aan en moet je tien keer opdrukken!”.

Geke (67), die vroeger heeft geturnd en geschaatst, zwemt doordeweeks elke dag en heeft dan ook een goede conditie. “Ik vind het super leuk en leerzaam, maar het is wel moeilijk. Ik merk dat ik vooruit ga maar het kost een hoop tijd. Het ziet er makkelijker uit dan je denkt.” Hans (73) heeft vroeger in werkverband aan tafeltennis en zaalvoetbal gedaan. Ook heeft hij gebadmintond en volleybal gespeeld. “Geweldig om weer lekker te spelen. De actie, het samenspel, de snelheid, heerlijk!”

Geke, Paul, Jan, Soekira en Lilian zijn ook al een of meerdere keren naar de recreantenavond op de woensdag geweest om de club wat beter te leren kennen. Een aantal zijn ook van plan om mee te doen aan een dubbeltoernooi dat op 15 december op het programma staat. Frans Schouten die tijdens de lessenreeks als gastheer heeft opgetreden zag al snel dat het een leuke groep was. “Ze zijn enthousiast en het is leuk om te zien hoe snel ze het oppakken en hoeveel plezier ze er samen aan beleven.”

Ook meedoen?

ATTC EVO Repro biedt samen met TEAN, golfclub Zeegersloot en Alphen Beweegt “Tijd voor Vitaliteit” aan. Vijftigplussers krijgen zo de kans om kennis te maken met één van deze sporten.

In januari start er een nieuwe lessenreeks tafeltennis. Inschrijven voor de lessen kunt u via de website van Alphen Beweegt op www.alphenbeweegt.nl/tvv

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden