Lijkt het jj leuk om ook muziek te leren maken?
Lijkt het jj leuk om ook muziek te leren maken?

Nieuwe muziekinstrumenten zoeken (jonge) muzikanten

Sinds kort is Muziekvereniging Eensgezind in het bezit van maar liefst twaalf nieuwe muziekinstrumenten. De instrumenten worden gebruikt om muzikanten die net op les zijn, te kunnen laten kennismaken een instrument, zonder dat deze direct hoeft te worden aan geschaft. Er zijn saxofoons, dwarsfluiten, trompetten en klarinetten. Muziekvereniging Eensgezind heeft haar thuisbasis in de studio's en de theaterzaal van de Kaleidoskoop en werkt met conservatorium geschoolde docenten. Al 42 leerlingen hebben wekelijks les. Naast de genoemde instrumenten wordt er ook les gegeven in drum, viool en piano.

De aanschaf is mogelijk gemaakt door bijdragen uit de volgende fondsen;

Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland (€ 2.000,-),

Coöperatiefonds Rabobank (€ 1.500,-)

Rotary Club Nieuwkoop (€ 1.000,-)

Fonds Alphen en omstreken (€ 1.000,-)

Stichting Leefomgeving Schiphol (€ 1.000,-)

Muziek maken is goed
Diverse wetenschappelijke onderzoeken zijn er al aan gewijd. En ze komen allemaal tot de conclusie dat muziek maken het IQ van kinderen verhoogd. En dat de emotionele ontwikkeling wordt gestimuleerd. Zoals het leren over gevoelens, samenwerken en het ontwikkelen van creativiteit.
Door een instrument te bespelen zal de motoriek geoefend worden. Dingen als aanraken, luisteren en kijken is goed voor de zintuiglijke ontwikkeling.

Kom je ook?
Lijkt het je leuk om ook muziek te leren maken en weet je al op welk instrument je dat wilt doen? Vraag dan een gratis proefles aan via muziek@eensgezind.nl. Wil je een blaasinstrument leren bespelen, maar weet je nog niet welke? Dan is de Muzikale Oriëntatie iets voor jou (leeftijd vanaf 6 jaar). Begin 2020 start een cursus van zes lessen, waarbij kennis wordt gemaakt met vijf verschillende instrumenten. De kosten zijn € 50,-. Meer informatie is te vinden op www.eensgezind.nl. Aanmelden via genoemd e-mailadres.

_______________________________________________________________________________

Meer informatie over de fondsen

Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland

Het Prins Bernhard Cultuurfonds ondersteunt cultuur, natuur en wetenschap in Nederland. Met financiële bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen stimuleren zij bijzondere initiatieven en talent.

Coöperatiefonds Rabobank Groene Hart

Het Coöperatiefonds van Rabobank Groene Hart Noord heeft als doel het steunen van initiatieven die passen binnen de thema's Food, Innovatie, Vitale woon- en leefomgeving en Zelfredzaamheid. Dat doen zij niet alleen met geld, maar ook met faciliteiten, kennis en contacten.

Fonds Alphen en omstreken

Fonds Alphen en omstreken steunt jaarlijks maatschappelijke initiatieven in Alphen aan den Rijn en omgeving. Het afgelopen jaar (2018) ondersteunde het met bijna € 160.000,- initiatieven die ervoor zorgen dat verenigingen en stichtingen allerlei projecten kunnen opstarten/uitvoeren op het gebied van kunst, cultuur, maatschappij, onderwijs, gezondheid en sport.

Rotary Club Nieuwkoop; € 1.000,-

Jaarlijks organiseert de Rotary Club de Otterloop. De opbrenst van deze loop is bestemd voor een lokaal doel. Dit jaar mocht Muziekvereniging Eensgezind een bijdrage ontvangen.

Stichting Leefomgeving Schiphol; € 1.000,-

Stichting leefomgeving Schiphol steunt kleine initiatieven die een positief effect hebben op de leefbaarheid in de omgeving van Schiphol  in het kader van het "Initiatievenfonds SLS".

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden