Foto: Foto:

BoksGALA

Theo van Egmond

Het zou weer grootser worden dan vorig jaar, beloofde Teus de Kruyf voorafgaande aan zijn boksgala 2019. Teus bluft nooit en maakt zijn woorden volledig waar. De editie van 30 november was er inderdaad een van hoog niveau.

Alles klopte zaterdagavond in een volledige uitverkochte Rijnstreekhal. Dit boksgala mag inderdaad de naam 'gala' dragen. Kosten noch moeite hadden Teus en zijn lieve en mooie vrouw Marie Louise gespaard om er een geweldige avond van te maken. Niet alleen voor de deelnemende boksers, maar ook voor de bezoekers en zeker ook voor de sponsors. Willem en Maartje Arlman zorgden er weer voor dat de genodigden zich zeer welkom voelden. Hoewel ik Willem als speaker eigenlijk wel een beetje mis. Er was sprake van sportieve en spannende partijen, sponsors en betalenden van de wat duurdere kaarten en de pers - ja, ook die - werden door uitermate vriendelijke en attente jongedames uitstekend verzorgd. De twee rondemissen waren leuk en sexy en de sfeer was voortreffelijk.

Twaalf amateurpartijen had Teus geregeld. In zeven daarvan kwam een pupil van zijn boksschool in actie. Normaliter is het bij boksevenementen zo dat op het laatste moment sporters afzeggen en dat de organisatie in allerijl op zoek moet naar geschikte vervangers. Daar was nu amper sprake van. Het Teus de Kruyf Boksgala staat inmiddels dermate hoog aangeschreven dat iedere bokser van de partij wil zijn. De amateurs kwamen uit alle windstreken, zoals Vlissingen, Tilburg, Twijzelerheide en Maastricht. Allemaal namen ze veel enthousiaste supporters mee.

Na de pauze begon het echte boksen. Drie profpartijen had Teus geregeld. Nick Postma is een groot talent, maar hij moest over zes ronden het onderspit delven tegen Robert Vrdoljak. Die komt oorspronkelijk uit Oekraïne, maar is Nederlander. Dat geldt ook voor James Nasser Bukenya. Die spreekt ook vloeiend Hollands en was al eens de nummer vijf van Afrika. Geen schande dus dat Bodegraver Julius Humme, gesteund door veel fans, de puntenzege aan zijn tegenstander moest laten. Xavier Kohlen is iemand uit Sittard die universitair is afgestudeerd. Hij bokst al lang, maar doet dat pas sinds een jaar als prof. Zijn ultieme doel is om eerst de beste in zijn klasse tot 71 kilogram te worden en vervolgens internationaal door te breken. De Pool Artem Karpets heeft die fase al achter de rug. De man uit Warschau verdient al twaalf jaar zijn geld als professioneel bokser. Na acht ronden leuk knokken wezen de arbiters de overwinning volkomen logisch met 79-72 aan hem toe.

Knock-outs heb ik niet gezien zaterdagavond, maar er was voldoende te genieten tijdens een perfect georganiseerde sportavond. En wat zegt Teus? "Volgend jaar wordt het nog grootser." Eigenlijk kan dat niet.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden