Aaron Balk zorgde er voor dat ARC een punt pakte tegen FC 's-Gravenzande.
Aaron Balk zorgde er voor dat ARC een punt pakte tegen FC 's-Gravenzande. (Foto: Esther Kapteijn)

ARC genoeg aan gelijkspel Alphense Boys blijft winnen

Theo van Egmond

ARC kwam tegen FC 's-Gravenzande niet tot scoren, maar pakte toch een punt. Alphense Boys heeft de smaak te pakken en won met soms schitterend voetbal opnieuw.

ALPHEN AAN DEN RIJN – Het was weliswaar vreemd, maar ARC startte de thuiswedstrijd tegen FC's-Gravenzande als favoriet. De fusieclub uit het Westland stelt tot heden zwaar teleur en scoorde tot zaterdag slechts acht keer. Bij dat schamele aantal bleef het zaterdag op sportpark Zegersloot, maar het leverde wel een punt op.

ARC speelde een van de mindere wedstrijden dit seizoen en kwam ook niet aan het maken van doelpunten toe: 0-0 dus. In de eerste helft was FC ´s-Gravenzande de beter voetballende ploeg, maar Aäron Balk hield de gasten tot twee keer toe van scoren af. Luuk Samsom was al vrij snel geblesseerd uitgevallen en werd voortreffelijk afgelost door debutant Tjerk Ligtvoet. In de tweede helft viel er heel weinig te beleven. ARC-spits Tren Drexhage miste steeds aansluiting en stond er bijna alleen voor en daardoor kwam de defensie van de bezoekers zelden serieus in de problemen. Aan de overzijde was het niet veel anders en daardoor verdiende deze partij geen andere uitslag dan 0-0.

Genieten bij de Boys

Het is eigenlijk onbegrijpelijk dat er zo weinig publiek af komt op de thuiswedstrijden van Alphense Boys. De start van de competitie viel tegen, maar inmiddels heeft de groep zijn draai gevonden. Zondag tegen het laag geklasseerde Alcides was het af en toe echt genieten geblazen. Er waren aanvallen bij om van te watertanden. Het zou uiteindelijk 4-2 worden met nog een onnodig spannende slotfase.

De bezoekers uit Meppel kwamen zelfs na zeven minuten al aan de leiding, maar toen ging de thuisclub echt voetballen. De 1-1 kwam van de voet van Cem Sahin. Uit een vrije trap bijna vanaf de achterlijn verraste hij iedereen. De 2-1 werd geproduceerd door uitblinker Joey Lauhouh. De veel geroemde aankoop Kees Tol moest weer op de bank plaatsnemen, maar mocht na een uur alsnog opdraven. Dat deed hij met verve. Hij stond net een minuut binnen de lijnen toen hij op fabelachtige wijze diep werd gestuurd door Sahin. Zijn opponent legde hem net buiten de zestien neer, hetgeen rood opleverde en vervolgens schoot hij de vrije trap onberispelijk binnen. Het werd nog wel 3-2, maar Kasper Michel kopte in de slotminuut de 4-2 binnen.

Lizzy

De vijftienjarige rolstoeltennisster Lizzy de Greef is door de bondscoach uitgenodigd om namens Nederland mee te doen aan de Junior Masters. Dit toernooi, waaraan de besten van de wereld deelnemen, wordt van 26 januari tot 3 februari gehouden in het Franse Tarbes.

Bahlmann's topscorerslijst

Alles zit nog dicht bij elkaar op de topscorerslijst. Killian Bouwhuis (Alphia) scoorde opnieuw en blijft aan de leiding, nu met 12 punten. Ook Ferry van Leeuwen (Alphen) en Kees Tol (Alphense Boys) waren trefzeker. Het duo deelt de tweede plaats met 10,5 punt, gevolgd door Mustapha Yachou (Alphense Boys Zaterdag) met 10 punten. Jorn Poelwijk (Aarlanderveen) en Jan de Lange (Alphen) zijn op de vijfde plaats terug te vinden met 9 punten.

Programma

Het voetbalprogramma voor zaterdag 7 december: AZSV-ARC; Alphia-TAVV; CVC Reeuwijk-Aarlanderveen; Nieuwkoop-Gouda; Bernardus-Kickers'69; Hazerwoudse Boys-LSVV'70; Woubrugge-Koudekerk; NSV'46-Alphense Boys; Zwammerdam-Woerden; Alphense Boys JO15-FC Twente JO15 (13.00 uur).

Voor zondag 8 december staan op de rol: SDO-Alphense Boys; Alphen-REMO; ROAC-Hillegersberg; Altior-HVV; DOSR-HMSH; VVH/Velserbroek-Nicolaas Boys; Sporting Leiden-WVC

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden