Energiek Alphen heeft een prachtig jaar achter de rug

Alphen aan den Rijn - Energiek Alphen aan den Rijn heeft een prachtig 2019 achter de rug. In het voorjaar werden onder de naam Zon op Alphen de zonneparken Rijnvicus en GC Zeegersloot gerealiseerd. Zo'n tweehonderd inwoners van de gemeente wekken hier hun eigen groene stroom op. Goed voor het milieu én goed voor hun portemonnee. Nieuwe postcoderoos-projecten zijn in voorbereiding. Ook staan er nieuwe EA-projecten op stapel, zoals onze medewerking aan de wijkaanpak van de gemeente en - in het kader daarvan - de werving van Energiecoaches.

Op 11 december houden we in het Stadskantoor een informatiebijeenkomst. In deze nieuwsbrief leest u er méér over. De vrijwilligers van Energiek Alphen en Zon op Alphen wensen u nu alvast mooie feestdagen. Tot ziens in 2020!

Energiek Alphen werkt mee aan wijkaanpak

Energiebesparende maatregelen kunnen uw energierekening verlagen en het comfort in huis verbeteren. De gemeente Alphen stelt een wijkaanpak op om inwoners te ondersteunen bij het treffen van energiebesparende maatregelen. De gemeente werkt hierin samen met Energiek Alphen. Op onze website staat meer informatie over de wijkaanpak. Eén van de acties is om energiecoaches op te leiden. Op woensdag 11 december a.s. wordt in het Stadskantoor een informatieavond gehouden over de training van energiecoaches (20.00 uur). U bent daar van harte welkom.

Energiecoach geeft advies op maat

Energiek Alphen heeft al bijna tien energiecoaches. Maar wat doet een energiecoach eigenlijk? Henny Gloudemans - een van de vrijwilligers van Energiek Alphen aan den Rijn - volgde de training en vertelt er meer over. "Energiecoaches geven aan woningeigenaren en huurders advies op maat over de mogelijkheden om hun woning energiezuiniger te maken."

Vindt u het leuk om mensen in uw buurt en gemeente te helpen bij het verduurzamen van hun woning? Word dan energiecoach en meld u aan voor de training! De training wordt in januari gegeven en duurt vier dagdelen. Er zijn voor de coaches geen kosten aan verbonden. Als energiecoach helpt u – samen met het energieloket van de gemeente – huiseigenaren en huurders uit te zoeken welke maatregelen om energie te besparen bij hun woning passen. Als eenmaal duidelijk is welke maatregelen het meest lonen, kunt u de woningeigenaar ondersteunen bij het (laten) uitvoeren van de maatregelen.

Vandebron ondersteunt Postcoderoos nu ook

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden