Foto:

Wilskracht Alphen Succesvol tijdens Turn Totaal Breda Cup

Breda - Afgelopen weekend turnde de N-meiden de TTBC. Fijn om een wedstrijd te kunnen turnen voor de eerste plaatsingswedstrijden om alvast in het ritme te komen en wat meer wedstrijdervaring op te doen.

Op zaterdagochtend mochten de instappers Danique, Rosalie en Jill samen met pupil 1 Aurelia turnen. Zij mochten de wedstrijd beginnen op balk, spannend, maar ze deden dit allemaal netjes. De instappers wisten het podium te bezetten op plek 1, 2 en 3, Aurelia eindigde bij de pupillen 1 op de vierde plek. Op vloer schitterde ze met een strakke oefening waar zij met 14,000 punten het goud omgehangen kreeg, net als Danique en het zilver ging hier naar Rosalie. Jill volgde op de voet op plek 5. Danique bleek ook op sprong de beste in haar categorie dus mocht nogmaals het goud in ontvangst nemen. De andere drie meiden lieten nette sprongen zien, maar waren iets slordiger in de afwerking. Ten slotte rekstok, dat tellen aan het rek blijft toch lastig. De afgelopen weken hebben ze alle vier hard gewerkt aan houdingen en het begint er steeds beter uit te zien. Aurelia werd hier 4de net als Rosalie die direct gevolgd werd door Danique en Jill op de vijfde en zesde plek.

In de middag turnde Jade en Valentina bij de jeugd N4. Ze zaten in een sterke poule, maar wisten zich goed staande te houden! Zij begonnen op brug, hier lieten zij mooie progressie zien t.o.v. jaar, maar waren met name die hoge opzwaaien toch nog best lastig. Op sprong turnde ze allebei succesvol een nieuwe sprong voor de eerste keer op een wedstrijd. Valentina wist hier 6de te worden. Vervolgens vloer, een lastige choreografie die ze netjes uit wisten te voeren. Allebei met een score > 12,500 en Jade eindigde hier op een mooie 6de plaats. Ze sloten de wedstrijd allebei af met een goede oefening op balk met een knappe score van 13,600. Samen mochten ze plaats nemen op een gedeelde derde plaats!

Op zondag was het de beurt aan Naomi & Kiara. Gelukkig iets minder vroeg dan de dag ervoor stonden zij klaar voor hun wedstrijd. Zij mochten de wedstrijd starten op vloer. Naomi liet hier opnieuw zien de beste te zijn en mocht het goud in ontvangst nemen. Op balk namen de zenuwen de overhand en wisten beiden niet weg te komen zonder val. Desondanks wist Kiara hier nog knap vierde te worden. Op brug is met name nog veel vooruitgang te behalen in het doorturnen en de streksalto's wilden niet lukken zoals ze dat doen in de training. Ze sloten op sprong allebei goed af met twee sprongen boven de > 8 in uitvoering.

Al met al een succesvol weekend. Met acht turnsters namen we tien medailles mee naar huis. We nemen de verbeterpunten mee naar de trainingen en gaan de komende twee weken hard aan het werk! Volgende week turnen de instappers N3 hun eerste plaatsingswedstrijd in Woerden.

Deze leuke vereniging is ook op zoek naar train(st)ers en hulptrain(st)ers. Ben jij enthousiast geworden dan kan je contact op nemen via FB RKSV Wilskracht Alphen of mail naar a.rexwinkel@hotmail.com.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden