Sinterklaas opent BendeBieb

Nieuwveen - Woensdag 27 november mochten de Boefjes KinderzwerfboekStation 'De BendeBieb' openen, samen met... Sinterklaas!

In het nieuwe Hoofdkwartier van jeugdorganisatie de Bende staat een BoekenKistKast. De afgelopen weken hebben de bendeleden deze kast gevuld met zwerfboeken. Zwerfboeken zijn van alle kinderen. Je vindt ze op school, in de wachtkamer, op de kinderboerderij, in de trein én in de BendeBieb! Kinderen kunnen deze boeken gratis mee naar huis nemen en lezen. Als het boek uit is laten zij het weer zwerven. Op deze manier hebben alle kinderen de mogelijkheid om leuke boeken mee naar huis te nemen en te lezen.

Woensdagmiddag 27 november kwam Sinterklaas naar het Hoofdkwartier om het nieuwe KinderzwerfboekStation te openen. De Boefjes stonden hem zingend op te wachten. Sinterklaas mocht het lintje doorknippen en vanaf dat moment was de BendeBieb officieel geopend. Piet had eerder die dag al een verrassing in de BoekenKistKast gezet. Het cadeautje werd enthousiast uitgepakt door de Boefjes en voorgelezen door de Sint. Na een liedje met Meester Michael van Mijn Gitaarschool werden Sinterklaas en zijn Pieten weer uitgezwaaid.

Alle kinderen zijn welkom om boeken uit te zoeken in de BendeBieb. Op de website van de Bende staan de openingstijden van Hoofdkwartier de Tamboerijn aan het Conradpark in Nieuwveen (www.de-bende.nl/BendeBieb). Er mogen ook boeken ingeleverd worden. In de hal van het Hoofdkwartier staat een roze BoekenKistKastKrat waar de kinderboeken in verzameld worden. De BendeCREW voorziet ze dan van een sticker en zwerfcode. Met deze code kun je de zwerftocht van het boek volgen.

www.kinderzwerfboek.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden