Foto:

50 straten geadopteerd!

Kaag en Braassem - Afgelopen zaterdag is er voor de deelnemers van 'Adopteer een straat' het 'groene kwartiertje', een gezamenlijke zwerfvuilactie, georganiseerd! Dit was om te vieren dat 50 inwoners van Kaag & Braassem hun eigen straat hebben geadopteerd, maar ook om de deelnemers te bedanken en om eens kennis te maken met elkaar.

Na een kopje koffie, thee en limonade gingen de deelnemers aan de slag. De kinderen hadden tijdens de koffie en thee druk gewerkt om een veiligheidshesje te versieren. Ze zijn prachtig geworden en goed zichtbaar!

Café Hogenboom heeft als eerste horecagelegenheid in Kaag & Braassem de eigen straat geadopteerd! Vanaf Hogenboom, die de koffie en thee heeft gesponsord, zijn de deelnemers door de straten en struiken vertrokken naar het Noordplein. Ook zijn er langs de provinciale weg twee volle zakken geprikt. Voor de kinderen was er een zwerfvuilbingo, een volle kaart kon ingeleverd worden voor een lekkere grote chocolademunt.

Tot slot hebben de deelnemers een bedankje in ontvangst genomen, mogelijk gemaakt door Vivara Nederland en de Vogel bescherming. Het bedankje bevatte een bloemenmengsel en huisgemaakte mezenbollen, zodat we naast het schoonhouden van de natuur ook de biodiversiteit verhogen.

Op naar de volgende 50 inwoners die hun straat willen schoonhouden en adopteren!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden