Foto:

Oranje Fonds schenkt € 8000 aan Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn

Alphen aan den Rijn - Afgelopen zomer is de stichting Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn opgericht. Als een van de plaatselijke afdelingen van Fietsmaatjes Nederland willen zij zich in alle kernen van de gemeente Alphen aan den Rijn gaan inzetten om fietsritten op een duofiets mogelijk te maken voor mensen die door lichamelijke en/of geestelijke ongemakken niet meer zo makkelijk zelfstandig naar buiten kunnen. Dankzij Fietsmaatjes kunnen deze mensen als 'gast' gekoppeld worden aan een vrijwilliger. Samen kunnen dan fietstochten gemaakt worden op een duofiets: een fiets met elektrische trapondersteuning waarbij gast en vrijwilliger naast elkaar zitten en dus ook makkelijk een praatje kunnen maken. De vrijwilliger stuurt en trapt, en de gast kan naar eigen wens of vermogen mee fietsen.

Op dit moment heeft de stichting Fietsmaatjes één duofiets in gebruik, ter beschikking gesteld door Vegro Thuiszorgwinkel Alphen aan den Rijn. Dankzij de donatie van het Oranje Fonds is een flinke stap gezet om binnenkort een tweede duofiets te kunnen gaan bestellen. De duofietsen die Fietsmaatjes gebruikt dienen te voldoen aan hoge eisen op het gebied van veiligheid en comfort en zijn daardoor kostbaar. De stichting is dan ook blij met de financiële bijdrage van het Oranje Fonds die het mogelijk maakt om binnenkort een tweede duofiets in gebruik te nemen. Hierdoor kunnen meer mensen in Alphen met Fietsmaatjes naar buiten, daardoor wat lichaamsbeweging krijgen én soms uit hun isolement te komen. Want bij Fietsmaatjes draait het niet om het fietsen alleen: juist het sociale aspect is ook een belangrijk doel. Ons motto is daarom ook: 'Lekker genieten tijdens het samen fietsen'.

Dit sluit aan bij de doelstellingen van het Oranje Fonds, dat ernaar streeft dat niemand zich buitengesloten voelt en iedereen mee kan doen in de samenleving. Daarom steunt het jaarlijks duizenden projecten die mensen met elkaar verbinden. Die steun bestaat uit geld, aandacht en advies. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn is een initiatief van een aantal bevlogen Alphenaren, die graag fietsen en ook voor een ander willen klaarstaan. Wie meer wil weten over Fietsmaatjes of zich wil aanmelden als gast of vrijwilliger kan een kijkje nemen op de website https://fietsmaatjesalphenaandenrijn.nl. Wie belangstelling heeft om Fietsmaatjes financieel te ondersteunen kan contact opnemen met het bestuur via info@fietsmaatjesalphenaandenrijn.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden