Sterk keeperswerk van Mark van der Heijden hield het 2e op de been
Sterk keeperswerk van Mark van der Heijden hield het 2e op de been (Foto: Frans van der Heijden)

Appeltje-eitje voor waterpoloërs AZC

Alphen aan den Rijn - Zowel het eerste, als het tweede team van AZC- Alphen trof afgelopen weekend ZVL 1886, de naaste concurrent uit Leiden. Vooral bij het eerste team ging het wel heel makkelijk, waardoor het team naar een derde plaats op de ranglijst klom. Een mooie prestatie voor het team dat gedurende de zomerperiode volledig vernieuwd en verjongd werd.

Waar de eerste periode nog enigszins deed vermoeden dat het een spannende wedstrijd kon worden, bleek dat in de rest van de wedstrijd zeker niet het geval. In de tweede periode werd vanuit 1-0 uitgelopen naar 7-1, waarna de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld was. Een eindstand van 11-5 betekende de vijfde wedstrijd op rij dat de Alphense waterpoloërs ongeslagen bleven, met zoals gezegd een derde plaats op de ranglijst als direct gevolg.

Ook het tweede team wint

Meer spanning was er in de wedstrijd erna, waar het tweede team van de Alphenaren het hoger geplaatste tweede team van ZVL trof. AZC nam in die wedstrijd een brutale voorsprong van 5-1, waarna de Leidenaren tegen het einde van de tweede periode in staat bleken langszij te komen. Na wederom een voorsprong van Alphense zijde werd het in begin van de laatste periode toch weer 9-9. Mede onder aanvoering van spectaculair één op één keeperswerk van Mark van der Heijden werd daarna toch de winst veiliggesteld: 12-11. Het 2e team is daarmee op de ranglijst terug te vinden op een gedeelde achtste plaats.

Karakteristieken

AZC - ZVL-1886 11-5, periodestanden: 1-0, 6-1, 3-1, 1-3. Doelpuntenmakers AZC: Claudio Brancatello 3, Laszlo Nagy 2, Stan de Mey 2, Goran Blazevic, Adam Maklari, Sven Schoonderwoerd, Nathan de Zwaan.

AZC 2 – ZVL-1886 2 12-11, periodestanden: 4-1, 4-5, 1-2, 3-3. Doelpuntenmakers AZC 2: Stan De Mey 3, Sven Schoonderwoerd 3, Tim van Eenennaam 2, Nathan de Zwaan 2, Thom Hartog, Dirk Stigter.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden