Met zijn allen op Thialf om Daan aan te moedigen!
Met zijn allen op Thialf om Daan aan te moedigen! (Foto: E. Groen)

Daan Spruit rijdt nieuw clubrecord tijdens Alphens schaatskamp

Heerenveen - Daan Spruit reed afgelopen weekeinde op de schaatsbaan in Heerenveen een nieuw clubrecord op de 500 meter. Onder luide aanmoediging van zo'n 60 leden van STC De Rijnstreek zette hij de nieuwe tijd van 0:37,40 op de klok.

Al twaalf jaar lang gaan de schaatsers van de Alphense schaatsvereniging STC De Rijnstreek in november een weekend lang schaatsen in Friesland. Op de snelste en warmste schaatsbaan van Nederland wordt dan hard getraind. Het eerste jaar met zo'n 30 deelnemers, de laatste jaren meestal het dubbele of zelfs meer. Met ook nog zo'n 15-20 deelnemers rijdt dan op vrijdag een complete karavaan naar Friesland alwaar ze verblijven in een kampeerboederij. Voor vele schaatsers (en ook voor Daan in het verleden) maken de deelnemers tijdens dit trainingskamp voor het eerst kennis met het snelle ijs van Thialf. Er wordt gedurende het weekeinde serieus getraind door de deelnemers, die vaak de terugweg naar Alphen slapend doorbrengen.

Daan Spruit reed op zaterdag aan het einde van de middag een trainingswedstrijd. De schaatsers kozen er voor om het diner uit te stellen zodat ze Daan konden aanmoedigen. Dat had effect! Daan reed op zijn eerste rit een mooi nieuw PR en dus een nieuw clubrecord. De 1500 meter reed hij niet. Al voor de wedstrijd voelde Daan zich niet optimaal en een tweede rit zat er dus niet meer in.

De Alphense schaatsers rondden het schaatskamp zondagavond af in het eigen clubgebouw aan de Amerikalaan in Alphen aan den Rijn. Met nog een flink deel van het seizoen in het verschiet hopen zij de opgedane ervaring in Friesland ook weer in praktijk te brengen op de banen in Leiden en Den Haag.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden