Trio de Juf, Bakker en Dominee.
Trio de Juf, Bakker en Dominee. (Foto: Ben vd Velden)

Kerst vieren met Parkinson Café Alphen

Alphen aan den Rijn - Parkinson Café Alphen organiseert deze maand niet op de vierde woensdag, maar de tweede woensdag een informele bijeenkomst, waar mensen met Parkinson, partners, mantelzorgers en andere betrokkenen elkaar in een ongedwongen sfeer kunnen ontmoeten en ervaringen kunnen uitwisselen. Op woensdag 11 december is er een kerstmiddag met cabaret en muziek in wijkcentrum Kerk en Zanen (De oude wereld 51–59) om 14.00 uur.

De Juf, de Bakker en de Dominee

Een lieve juf, een vrolijke bakker en een muzikale dominee. Zij zijn de hoofdpersonen in een prachtig programma voor ouderen. De juf is dol op zingen en ze kent ook talloze liedjes, maar het geheugen laat haar nog wel eens in de steek… Gelukkig schieten de altijd zingende bakker, de dominee én het aanwezige publiek haar te hulp. Zo ontstaat een gezellig programma vol bekende liedjes, waar vooral senioren veel plezier aan beleven. Een programma dat uitnodigt tot meezingen!

Ze staan miljoenen in het geheugen gegrift: Hoe zacht’kens glijdt ons bootje, Zie de leliën op het veld, Het karretje op de zandweg, Hela, gij bloempje,
maar ook: In een blauw geruite kiel, Holland ze zeggen, Waar de blanke top der duinen. Ze behoorden tot het standaard-repertoire op de Nederlandse lagere scholen. Maar er werd natuurlijk nog veel meer gezongen, van Omdat ik zoveel van je hou, Daar bij die molen, Droomland, via Twee ogen zo blauw, Ik heb mijn wagen volgeladen tot Kleine kokette Katinka, De muis in de molen in mooi Amsterdam, Het kleine café aan de haven, Dans je de hele nacht met mij… Deze liedjes, en nog veel meer, passeren de revue in een programma van zo’n twee keer drie kwartier met een pauze (zo u wilt ook korter). Een feest van herkenning, vrolijk, vol respect en sfeer gebracht door de Juf, de Bakker en de Dominee.

Toegang is gratis.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden