Brigitte (achteraan): "Volgend jaar mogen we voor de derde keer het NK Bordspellen hosten!" Misschien wordt dan wel Papillon gespeeld, zoals hier?
Brigitte (achteraan): "Volgend jaar mogen we voor de derde keer het NK Bordspellen hosten!" Misschien wordt dan wel Papillon gespeeld, zoals hier? (Foto: Peter Franken)

Brigitte houdt van spelletjes doen

Brigitte is altijd liefhebber geweest van bordspellen. Tien jaar geleden ging ze op zoek naar nieuwe spellen. Ze kwam toen tot de conclusie dat er veel nieuwe worden uitgebracht die ze wil proberen.

Alphen a/d Rijn - Brigitte: ''Ik miste een plek om deze spellen te spelen. Bordspellen worden steeds populairder, mensen worden de beeldschermen zat op een gegeven moment. In andere steden bestaan verenigingen, maar dit miste ik in Alphen. Zo ben ik op het idee gekomen deze club zelf op te richten: Spellen aan den Rijn.'' De eerste speldagen waren bij haar thuis. ''Maar al snel was de opkomst te groot en mijn huis te klein. Sinds vijf jaar hebben we een zaal waar spelers eens per maand samenkomen. Het is voor alle leeftijden en van 13.00 tot 22.00 uur. Sommigen komen de hele dag, maar er komen ook spelers voor een paar uurtjes. De eerstvolgende keer is zondag 1 december. Iedereen is welkom!'' Wat wordt er dan gespeeld? ''Dat hangt er vanaf welke spellen worden meegenomen. Alle spellen met strategie zijn welkom.'' Brigitte kijkt uit naar volgend jaar. ''Dan mogen we voor de derde keer het NK Bordspellen hosten! Er komen allerlei clubs uit heel Nederland samen. Heel leuk.'' Speelt ze wel eens iets anders dan bordspellen? ''Bijna niet. Zelfs als ik online speel, zijn het bordspellen op een online platform!''

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden