De negen winnaars waaronder Alpha-beten Ineke Verheij ( links) Joke Tervooren (derde van rechts) en Ria Visser (tweede van rechts)
De negen winnaars waaronder Alpha-beten Ineke Verheij ( links) Joke Tervooren (derde van rechts) en Ria Visser (tweede van rechts) (Foto: )

Drie Alpha-beten met een beker naar huis

Met 30 deelnemers is op 16 november het 36-ste Midden-Holland Puntenscrabbletoernooi gespeeld. Tijdens dit toernooi spelen de deelnemers drie partijen en degene die de meeste punten heeft verzameld, is de winnaar.

Alphen aan den Rijn - Aan het eind van een spannende wedstrijddag ging de 1-ste prijs in de eerste categorie naar Jeanette Bree (Amersfoort) met 2.268 punten. Wytze Groen (Veenendaal) eindigde als 2-de met 2.177 punten, gevolgd door Alpha-beet Joke Tervooren die met 2.106 punten. In de tweede categorie eindigde Alpha-beet Ineke Verheij als 1-ste met 1.730 punten. In de derde categorie was Jeannette Lamaaker (Amersfoort) de beste met 1.621 punten en eindigde Alpha-beet Ria Visser als 2-de met 1.461 punten. Ook was er een prijs voor de maker van het origineelste woord. De jury kon oa.kiezen uit krakeel, twirle, aanwakkert, wegknaag, kopsteen, maar koos voor 'onderjas' van Esther Bruins. Zij won hiermee een trofee in de vorm van een duim.

 Informatie 

De Alpha-Beten scrabbelen elke woensdag van 19.30 tot 22.30 uur in Wijkcentrum Ridderveld aan de Concertweg 3 te Alphen aan den Rijn. In de even weken puntenscrabble en in de oneven weken duplicatescrabble. Voor meer informatie: Gineke de Bruijn, tel. 0172-443867, e-mail: b.l.de.bruijn@kpnmail.nl. Door: Marieke Roggeveen


Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden