Mooie redding keeper Coenraad van Baaren
Mooie redding keeper Coenraad van Baaren (Foto: Ruud van Eijk)

De Plas wint 5 keer op rij

Nieuwkoop - Vijf wedstrijden geleden stonden de Nieuwkoopse waterpoloërs op de één na laatste plaats in de 3e klasse bond. De afgelopen vier wedstrijden won De Plas van de onderste helft van de ranglijst. Afgelopen zaterdag stuntte de heren van De Plas door in Oosterhout de nummer 2 van de competitie De Waranda met 10-11 te verslaan.Doelpunten namens De Plas werden gemaakt door Greig Bannatyne 3x , Thijs Valstar 3x, Emil Hoogstad, John van Wijk, Peter Vork, Lars van der Voorn en Fred Verlooij.

Toen in de eerste minuut van de wedstrijd de keeper van De Plas, Coenraad van Baren, zelf een strafworp veroorzaakte en een goal om de oren kreeg, wist hij nog niet dat hij deze wedstrijd zou uitgroeien tot man of the match.

Dat de eerste periode gelijk op ging werd de keeper van De Plas toegerekend, zeker drie kansrijke schoten door de topscoorder van De Warande werd door Van Baren gestopt. De Plas maakte ook zelf zijn doelpunten en de eerste part werd met 2-2 afgesloten.

De tweede periode gaf hetzelfde beeld, de scherpschutters van De Warande kwamen niet langs de ijzersterke Plaskeeper en de moed zonk hen langzaam in de schoenen. Tussenstand 5-5.

De aanvallers van De Plas gaf dit enorme stimulans om goede aanvallen op te zetten. Dit resulteerde in de derde periode ook in 3 goals op rij voor De Nieuwkopers. 

De laatste periode werd met een 6-7 in het voordeel van De Plas ingegaan. De Nieuwkopers kregen het gevoel dat zij een stuk meer conditie hadden dan de Oosterhouters en voelden dat er punten te halen waren. De Plas liep af en toe 2 punten uit naar 7-9, 8-10 en 9-11, maar De Waranda bleef telkens hardnekkig terugkomen. De laatste minuut werd nog zeer spannend toen er 10-11 op het scorebord stond. De verdediging van De Plas maakte echter geen fouten meer en wist deze stand vast te houden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden