Foto: Sandra Moes

Ter Aarse tante Marijke en nicht Linda exposeren in 'De Bibliotheek'

Ter Aar - Van maandag 30 november tot 15 januari 2020 exposeren Linda Westerbos en haar tante Marijke Westerwaal-van der Vlugt in 'De Bibliotheek' aan het Beukenpad 1 in Ter Aar.

Linda vertelt: "Als kind was ik niet heel erg bezig met tekenen en schilderen. Ik was (en ben) gek op dieren en speelde veel buiten. Ik kreeg wel eens te horen dat ik goed kon tekenen. In groep 8 bij meester Huub werd ik vaak gevraagd om een paard voor iemand te tekenen of een palmboom, grappig dat je dat soort specifieke dingen onthoudt.

Op de middelbare school had ik ook tekenen in m'n vakkenpakket, maar ik begon het pas echt in de vingers te krijgen toen ik ging tekenen en schilderen bij Lenie de Vries. Ik vond dat heerlijk! Lenie hielp daar waar nodig, maar ze vertelde nooit wat je moest doen. Dat is voor mij altijd heel belangrijk geweest en gebleven. Dat realiseerde ik me pas veel later toen ik ook elders op cursus ging. Cursussen zijn nooit m'n ding geweest. Ik heb wel eens een poging gedaan, maar zodra me iets werd opgedragen, haakte ik af. De manier van lesgeven bij Lenie was uniek en ze heeft mij een fantastische basis meegegeven. Na jaren niet geschilderd te hebben, heb ik in 2009 het schilderen weer opgepakt bij José van den Helder. Daar had ik het wederom ontzettend naar m'n zin. Ook José liet mij, net als Lenie, m'n eigen ding doen. Het was altijd heel erg gezellig en de enige reden dat ik daar niet verder ben gegaan, is omdat er geschilderd werd met acrylverf en dat is gewoon niet mijn ding. Ik werk het liefst met pastelkrijt en olieverf. Beide kun je goed mengen op doek of papier, acryl droogt me te snel. Het liefst schilder of teken ik dieren. Onlangs heb ik een oude boerderij gemaakt met pastelkrijt, wat ik ook erg leuk vond om te doen. Ik werk altijd aan meerdere dingen tegelijk. Olieverf moet soms even drogen en dan pak ik tussendoor pastel. Daarnaast schets ik ook graag met potlood. Ik werk het liefst thuis in m'n eigen werkruimte. samen met mijn tante, Marijke Westerwaal. We zitten dan heerlijk samen te werken, wat heel gezellig is, maar ook zeker heel productief. Als je bijvoorbeeld te lang met je neus op het doek zit, zie je het soms even niet en dan is het fijn als iemand anders even meekijkt. Het liefst zou ik zelf ook nog eens "les" gaan geven, maar dan wel op de Lenie-manier. Creativiteit kun je niet sturen en doe je niet vanuit je hoofd, maar vanuit je hart. Je kunt je vaardigheden wel bijslijpen en ontwikkelen, maar dat is ook een kwestie van jezelf blijven uitdagen."

Marijke: "Ik teken en schilder al een tijdje en heb daar ook cursussen in gevolgd. Al gedurende een aantal jaren schilderen en tekenen Linda en ik één keer per week en leren veel van elkaar.Ik vind het erg leuk om samen met Linda te exposeren, ook omdat we allebei een eigen stijl hebben ontwikkeld."

U kunt beide exposanten aan het werk zien tijdens de openingsuren van de bibliotheek op vrijdag 6 en 20 december. Ook zullen zij uitleg geven over de geëxposeerde werken.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden