Steinmeyer-orgel Adventkerk.
Steinmeyer-orgel Adventkerk. (Foto: NB)

Orgelconcert Adventskerk

Het derde concert in de serie van de Orgelcommissie Adventskerk is op vrijdag 29 november.

Alphen aan den Rijn - Organist Arjan Veen zal deze avond een gevarieerd programma ten gehore brengen dat het karakter draagt van Advent. Hij zal dit concert openen met de Toccata, Adagio & Fuga in C van J.S. Bach gevolgd door het koraal “Wie schön leuchtet der Morgenstern” in een bewerking van Max Reger en het “Ave Maria van Siegftried Karg-Elert, zijnde deel 2 uit de Cathedral Windows. Bijna naadloos daarop aansluitend komen de Franse meesters in beeld. We luisteren naar 'Le Monde dans l’attente du Sauveur' uit de Symphonie-Passion van Marcel Dupré en 'Les bergers' uit 'La Navité du Seigneur' van Oliver Messiaen. Ter afsluiting worden we door Arjan getrakteerd op de 'Symphonie Gothique' van Charles Marie Widor. Al met al een indrukwekkend programma in de week voorafgaande aan de eerste Advent. Het volledige programma vindt u op de website van de orgelcommissie.

De organist van deze avond, Arjan Veen, had al op jonge leeftijd een grote interesse in het orgel. Op 15-jarige leeftijd studeerde hij aan de Vooropleiding Klassieke Muziek aan het Rotterdams Conservatorium en vervolgde deze studie met de opleiding Bachelor of Music, waarbij hij hoofdvak orgel studeerde bij Aart Bergwerff. Naast deze opleiding behaalde hij ook zijn kerkmuziekdiploma (1e graad). Arjan vervolgde zijn opleiding aan de Master Academy van het Rotterdams Conservatorium en studeerde hoofdvak orgel bij Ben van Oosten. Deze studie sloot hij cum laude af met een Masterrecital in de Laurenskerk van Rotterdam. Behorend bij de opleiding deed hij een ‘Artistic Research’ op het gebied van improvisatie in de Frans-Romantische orgelschool. Arjan volgde onder meer masterclasses bij Jan Hage, Jürgen Essl, Peter Planyavsky en Hans-Ola Ericsson. Hij won in 2012 en in 2014 de eerste prijs op het Govert van Wijn Orgelconcours te Maassluis. In 2016 en 2018 behaalde hij prijzen op het Franz Schmidt Internationaler Orgelwettbewerb in Oostenrijk, Wenen. Arjan is per 1 januari 2017 benoemd tot organist van de Maartenskerk te Doorn. Daarnaast is hij als Vesperorganist verbonden aan de Domkerk te Utrecht en treedt hij op als concerterend organist. Momenteel studeert hij Master Koordirectie aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen alwaar hij ook orgel studeert bij Joris Verdin. Zie voor meer informatie: www.arjanveen.nl

Komt u ook en luistert u met ons mee?

Aanvang concert: 20.15 uur. Toegang € 7,- (kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang). Na afloop praten we nog even na onder het genot van een drankje. De kerk is rolstoeltoegankelijk. Info: www.orgelcommissiealphen.nl of Facebookpagina 'Orgelcommissie Adventskerk Alphen a/d Rijn'.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden