Burgemeester Spies overhandigde op maandag de elfde van de elfde om 17.11 uur, de sleutel van de stad aan Prins Cascar
Burgemeester Spies overhandigde op maandag de elfde van de elfde om 17.11 uur, de sleutel van de stad aan Prins Cascar (Foto: )

Sleuteloverdracht en uitreiking Gouden Cap

Jarige Cascarvieten ontvangen Sleutel van de stad en reiken de Gouden Cap uit aan de organisatie van "Lichtjes in het Donker".

Burgemeester Spies, in aanwezigheid van de wethouders van As en Maat, overhandigde op maandag de elfde van de elfde om 17.11 uur, de sleutel van de stad aan Prins Cascar LIV (vieren-vijfstigste). Hiermee heet de stad Alphen aan den Rijn tot aan het einde van het Carnavalsseizoen Castellum.

Voorzitter Frank Verschuur bracht de Boskoopse Hefbrug ter sprake, maar burgemeester Spies verwees hem onmiddellijk door naar de Provincie, de eigenaar van de brug! Hierna was het woord aan de Prins Cascar LIV, die de Gouden Cap uitreikte. De Gouden Cap is één van de hoge onderscheidingen van de Cascarvieten die op voordracht van de Burgemeester wordt uitgereikt aan een verdienstelijk ambtenaar of een groep medewerkers. De voordracht is strikt geheim en wordt jaarlijks op de elfde van de elfde bekend gemaakt. Dit jaar viel de eer te beurt aan de organisatoren en werkers achter de schermen van "Lichtjes in het donker". Het kan geen toeval zijn dat ruim een week geleden, op 2 november, voor de 11de keer "Lichtjes in het Donker" is geweest.

Lichtjes in het Donker, een evenement op de Oosterbegraafplaats wat inmiddels niet meer weg te denken is in Alphen aan den Rijn.

Op zaterdag 23 november viert C.V. De Cascarvieten haar 55-jarig bestaan. Het jubileumfeest in de feestburcht Avifauna is al volledig uitverkocht!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden