Update na brand Hoogmade

Hoogmade - De brandweer heeft de hele nacht nageblust in de kerk. De kerk is afgeschermd met hekken. Er vindt vandaag inspectie in de kerk plaats, om goed in kaart te brengen welke schade de brand heeft aangebracht. Daarmee wordt de stabiliteit van de kerk beoordeeld.

Omwonenden

Het grootste deel van de omwonenden heeft vannacht thuis kunnen slapen. Uit veiligheidsoverwegingen is besloten dat enkele bewoners van de Kerkstraat niet naar huis konden. Met deze bewoners is vandaag opnieuw contact over de situatie. De school is uitgebreid gecontroleerd door de brandweer en is vandaag gewoon open.

Roetdeeltjes Van Alckmaerlaan

Bij de brand zijn roetdeeltjes vrijgekomen. De roetdeeltjes zijn in de Van Alckmaerlaan neergekomen. Het algemene advies voor contact met roetneerslag is wassen met water en zeep. Zichtbare roetdeeltjes op bijvoorbeeld uw auto, fiets of tuinmeubilair kunt u afwassen met warm water en zeep. Probeer verspreiding te voorkomen en spoel voor het naar binnen gaan schoenen schoon met water en zeep.

Verminderde mobiele bereikbaarheid

De GSM masten die aan de kerk gemonteerd zaten zijn gesneuveld bij de brand. Dat betekent dat er sprake kan zijn van verminderde mobiele bereikbaarheid in Hoogmade en omgeving.

Informatie over uitkomsten inspectie

Zodra wij meer weten over de uitkomsten van de inspectie sturen wij een persbericht uit en plaatsen we dat op de website. Daarbij gaat onze eerste zorg uit naar de bewoners die vannacht niet thuis hebben kunnen slapen. Daarna informeren wij u als pers.

Ook op onze website vindt u actuele informatie over de brand en nazorg. www.kaagenbraassem.nl

Meer berichten