Foto: Foto:

Opstandig

Theo van Egmond

Het rommelde de afgelopen weken bij v.v. Alphia. Op maandag 28 oktober was de algemene ledenvergadering en een aantal oer-Alphianen had het kennelijk helemaal gehad met voorzitter Ank de Groot-Slagter. Ze zou naar hun mening te weinig voor de club doen en vooral niet vaak genoeg haar gezicht laten zien bij toernooien en dergelijke. Met een motie van wantrouwen zou Ank gedwongen worden afstand te doen van haar functie. Overigens zonder dat de 'opstandelingen' een andere voorzitter op het oog hadden.

De opzet mislukte. De plannen van de Alphianen mislukten. Normaal gesproken komen bij ledenvergaderingen uitsluitend de leden die zelf niet voetballen, maar wel bijna dag en nacht bij de club te vinden zijn en heel veel voor hun cluppie overhebben. De hondstrouwe vrijwilligers dus. Deze keer was het anders. Opeens zat het clubhuis bomvol. Zo'n beetje alle selectiespelers en de voetballende damesleden waren door of namens de voorzitter en enkele andere bestuursleden opgetrommeld om er voor te zorgen dat de motie niet aangenomen zou worden. Dat lukte wel.

Toen de rumoerige vergadering gesloten werd, was er een bijna geheel nieuw bestuur met, jawel, aan de leiding nog steeds Ank de Groot-Slagter. Albert Kamping bleef aan als wedstrijdsecretaris en Ton van Munsteren, die ik overigens hoog heb staan, had zich vooraf al bereid verklaard als vice-voorzitter zijn herintrede te doen. Casper Schoevaars, vlagger bij het eerste elftal, is de nieuwe penningmeester. Daar is hij volgens mij best geschikt voor. Nieuw zijn ene Leonie de Winter als secretaris en Bert de Groot als jeugdvoorzitter. Naar personen die in het bestuur willen met de functies van technische zaken, vrijwilligers/activiteiten en vrouwenvoetbal gaat gezocht worden.

In een eerder stadium was secretaris John Zuiderduin al opeens vertrokken, de meer dan geweldige penningmeester Ed den Daas stelde zich niet herkiesbaar en jeugdvoorzitter Michael Hofhuis had ook al aangekondigd ermee te stoppen. Kijk, verfrissingen in het bestuur en af en toe jongeren erbij kan natuurlijk nooit kwaad en een club als Alphia, die de laatste jaren stormachtig is gegroeid, heeft een goed bestuur nodig. Op zich niet erg dus, maar als mensen als Hans Hengstmengel, Ed den Daas en Ruud Haakmeester ermee kappen vanwege de voorzitter moet er iets aan de hand zijn. Hans en Ruud zijn zelfs ereleden vanwege hun enorme verdiensten. Haakmeester gaat men enorm missen. Hij was min of meer op de achtergrond goud waard en Hengstmengel springt al bij op wedstrijdgebied sinds hij kan lopen.

Ik kan absoluut niet beoordelen hoe Ank functioneerde. Ze leek me erg betrokken en Alphia zal ongetwijfeld de gezelligste voetbalclub in Alphen blijven. Maar het feit dat een groot aantal echte, altijd bereidwillige Alphianen met hun vrijwilligerswerk stoppen moet een reden hebben.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden