Alphen scoorde er vrolijk op los tegen WIK. Foto: Wouter Verël
Alphen scoorde er vrolijk op los tegen WIK. Foto: Wouter Verël (Foto: VEREL FOTOGRAFIE)

ARC te kort tegen Feyenoord; Alphen haalt wel uit tegen WIK

Theo van Egmond

De vele ARC supporters genoten in Rotterdam wellicht van het bijzonder fraaie complex, maar zeker niet van het spel van hun club. Die werd afgedroogd door SC Feyenoord. AVV Alphen presteert wisselvallig. Tegen WIK liep het weer eens voortreffelijk.

ALPHEN AAN DEN RIJN - Op het werkelijk prachtige sportpark van Feyenoord kreeg ARC zaterdag voetballes. Met maar liefst 6-0 werden de mannen van Mark Eversdoor Sportclub Feyenoord vernederd en aan die stand was niks overdreven. Het had halverwege al zo ver kunnen zijn, maar toen de eerste helft er opzat stonden de cijfers '03' en '00' duidelijk uitgelicht op het scorebord.

Dat viel gezien het krachtsverschil nog reuze mee. Al in de tweede minuut ging de bal op de stip. Arbiter Gerbert Stegeman had een duwtje gezien: 1-0 dus. Nummer twee werd in de twintigste minuut uit een hoekschop in eigen doel gewerkt. Twaalf minuten verder betekende een schuiver in de hoek de 3-0 en op slag van rust werd de 4-0 afgekeurd. ARC zelf kwam niet verder dan een paar speldenprikjes die amper gevaar opleverden. Lionel Frederik flitste wel eens langs zijn tegenstander, maar het rendement was weer eens nihil.

In de tweede helft geloofde de thuisploeg het wel. Echt aandringen werd niet gedaan, maar gewoon een beetje lekker voetballen wel. Daaruit kwamen nog twee mooie en wel heel gemakkelijk uitgespeelde doelpunten voort, terwijl Evers zijn opstelling inmiddels al zodanig had neergezet dat de schade beperkt moest blijven. Steven den Horder rommelde in de slotfase de bal nog in het Rotterdamse doel, maar die werd afgekeurd, evenals de 7-0 even later. Zaterdag komt DUNO D op bezoek. De club uit Doorwerth staat vierde vierde met achttien punten. ARC dat thuis nog niet won, staat op elf.

Alphen tegen WIK

Alphen kwam in eigen huis op achterstand tegen WIK dat drie punten meer had. Opeens ging het echter lopen en in de extra tijd van de eerste helft werd het 2-1. In de tweede helft bleek de formatie van Rob de Lange conditioneel gezien veel beter en liep de thuisclub vrij simpel weg naar 6-1. De doelpunten, na vaak fraaie aanvallen, kwamen achtereenvolgens op naam van Mansour el Bernichi, Jan de Lange, Steven van der Pijl, Justin Verberg, Steven van der Pijl en nogmaals Justin Verberg.

Grote sponsor

Reeuwijker Roland Hogenelst is een van de nieuwe aandeelhouders van Roda JC. Sinds dit seizoen is hij ook al hoofdsponsor van Alphense Boys. Horeca-tycoon Hogenelst, Bregje en La Cubanita, wil met zijn nieuwe concept Klasse Kantine de sportcateringmarkt veroveren.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden