Erik Krikke en 7even Bridges.
Erik Krikke en 7even Bridges. (Foto: )

Aangrijpende voorstelling van oud-militair

Oud-militair Erik Krikke schreef zijn uitzending naar Afghanistan en de psychische gevolgen daarvan in een boek van zich af.

Alphen aan den Rijn - Erik deelt zijn verhaal nu ook vanaf het podium. Erik Krikke (1976) wordt in 2007 als operatieassistent naar Afghanistan uitgezonden. De drie maanden daar doet hij na thuiskomst af als 'warm en druk'. Maar 'camping Kandahar', zoals hij zijn verblijf gekscherend noemt, heeft zijn leven veranderd. Jaren later krijgt hij last van PTSS, posttraumatische stressstoornis. Samen met muzikale vrienden, genaamd 7even Bridges, deelt hij zijn bijzondere verhaal dat verder gaat dan een persoonlijk relaas en ook anderen, die met vallen en opstaan te maken hebben gehad, weet te bereiken. De voorstelling speelt op woensdag 20 november in Alphen aan den Rijn. Kaarten zijn verkrijgbaar viawww.theatercastellum.nl.

Krikke vertelt in de voorstelling hoe hij zich aanvankelijk verheugde op het hoogst haalbare: gruwelijk interessant letsel en het redden van levens. Maar het pakte anders uit: dagelijks worden zwaargewonden binnengebracht, ook kinderen. Eenmaal thuis kan hij er met niemand over praten. Hij vlucht in een nieuwe baan en zwijgt, totdat het niet langer gaat. Pas dan leert hij over zijn ervaringen te praten.

Meer berichten